Home Nieuws Peter Bosz zet ‘centrale verdediger’ Jordan Teze op de troon: ‘Nog nooit...

Peter Bosz zet ‘centrale verdediger’ Jordan Teze op de troon: ‘Nog nooit zo’n speler meegemaakt’

4755
0

Peter Bosz lijkt louter vrienden te hebben in de huidige PSV-selectie. Of beter gezegd, het botert best goed tussen Bosz en spelers.

De trainer geeft hoog op van het niveau van zijn spelers maar de nieuwe trainer laat ook geregeld weten dat de arbeidsethiek hoog te noemen is. Kortom, er wordt hard gewerkt en dat kan Peter Bosz dan ook wel bekoren. De gewenste speelstijl lijkt inderdaad al aardig te knie te zijn bij het gros van de beschikbare spelers en het spel is bij vlagen aardig tot erg goed te noemen.

Er zijn de nodige spelers te vinden in de selectie van Peter Bosz die niet best uit het vorige seizoen kwamen, dan wel met de nodige twijfels en scepsis aan het nieuwe seizoen zijn begonnen. Jordan Teze en André Ramalho zijn daar voorbeelden van maar beide spelers lopen inmiddels aardig in de pas bij Bosz alsmede dat er prima wedstrijdstatistieken overlegd kunnen worden. Peter Bosz is een tevreden man, laat hij geregeld weten.

Teze heeft al 144 wedstrijden voor PSV achter zijn naam en zat zelfs even bij Oranje, maar voor de komst van Bosz klonk zijn naam vaak als een van de spelers, die weinig toekomst meer zouden hebben bij PSV. Het liep allemaal anders en Bosz is zelfs erg tevreden over Teze, die hij zelfs hoog op de troon zet middels een aantal complimenteuze opmerkingen.

“Ik heb nog nooit met een speler gewerkt, die zo’n pass het middenveld in heeft”, stak Bosz de loftrompet over Teze. “Een pass die de linies kan doorkruisen. Jordan ziet dat en heeft de techniek om die pass te spelen.”

Teze is maar wat blij met de nieuwe aanpak, die Bosz heeft geïntroduceerd en is ervan overtuigd, dat PSV ook met dezelfde bezetting als vorig defensief echt stappen vooruit heeft gezet in de strijd tegen minder tegendoelpunten. “Ik denk dat er wel een knopje is omgegaan. We hebben vorig jaar echt veel goals tegen gehad. Iedereen beseft dat als we niet zoveel goals tegen hadden gehad we misschien wel kampioen waren geworden. We spelen met veel ruimte in de rug, als ik dan met mijn snelheid mijn steentje kan bijdragen is dat mooi meegenomen.”

Een echte rechtsback is Teze in dit systeem ook niet in de ogen van Bosz. „Als hij het goed invult, is hij niet helemaal rechtsback”, vindt Bosz. „We spelen met Patrick van Aanholt wat hoger aan de linkerkant waardoor ik vind, dat we eigenlijk met drie centrale verdedigers achterop staan. André Ramalho speelt dan in het midden en niet aan de rechterkant. Jordan zal ook wat minder over Johan Bakayoko heen moeten gaan dan Patrick over Noa Lang”, klinkt het tactische plaatje van Peter Bosz.


Vorig artikelEvaluaties bij de NOS: Afellay stevig in de clinch met Van der Vaart over PSV-opmerking
Volgend artikel‘PSV in gesprek met Paris Saint-Germain over transfer Ibrahim Sangaré’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in