Home Nieuws Peter Bosz wordt met de week enthousiaster over Isaac Babadi: ‘Ik kende...

Peter Bosz wordt met de week enthousiaster over Isaac Babadi: ‘Ik kende hem niet, dit heb ik niet aan zien komen’

3399
0

Isaac Babadi weet momenteel zijn naam stevig te vestigen. Het jonge toptalent maakt grote stappen voorwaarts en wordt op dit moment in feite als een basisspeler gezien door Peter Bosz.

De trainer is dan ook verrast over de kwaliteiten van de pure voetballer die overal in Europa te boek staat als absoluut toptalent. Zelfs tot in Mexico en andere delen van Latijns-Amerika wijst men naar het talent als aanstaande topvoetballer. Ook Peter Bosz is aangenaam verrast door wat hij ziet.

Peter Bosz was na afloop van het laatste oefenduel van PSV tegen Nottingham Forest dan ook uitermate tevreden over de pas achttienjarige Isaac Babadi. De aanvallende middenvelder uit eigen jeugd mocht opnieuw in de basis starten tegen Nottingham Forest en dat deed hij volgens de trainer niet onverdienstelijk.

Voor Babadi smaakt deze voorbereiding zeker naar meer want de jongeling had zichzelf ten doel gesteld meer minuten te gaan maken bij het eerste elftal. “Bij Isaac zou je vandaag niet zeggen dat het een jeugdspeler is, die draait gewoon goed mee”, zegt een enthousiaste Bosz tegen het Eindhovens Dagblad.

“En ook woensdag heb ik goede spelers gezien. Van tevoren had ik dat niet aan zien komen, voor dit seizoen. Ik kende hem niet en las in de krant wel dat allerlei ploegen belangstelling voor hem hadden”, aldus Peter Bosz.

Bosz geraakte geïnteresseerd en ging op onderzoek uit. Bosz sprak daarom met trainers die al eerder met Babadi werkten. “Dan raak je nieuwsgierig naar hem en ga je voor het eerst met hem trainen, maar gelukkig heb ik ook met Stijn Schaars en Theo Lucius over hem kunnen praten. Die twee waren enthousiast.”

Babadi gaat komend seizoen de concurrentiestrijd aan met Guus Til maar kan ook op andere posities in het elftal spelen. Er lijken zich dan ook volop kansen aan te dienen voor het jonge toptalent. Peter Bosz kon in het duel met Nottingham Forest nog niet beschikken over Guus Til omwille van een blessure.


Vorig artikelTopfitte Joey Veerman verwacht veel van PSV en wijst naar Peter Bosz: ‘Nog nooit zo fit geweest’
Volgend artikelJohan Bakayoko hard op weg naar de top en wijst naar Noa Lang: ‘Een topgast, hopelijk kunnen we elkaar veel vinden dit seizoen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in