Home Nieuws Peter Bosz woedend na ‘momentenwedstrijd’, tenminste één speler oneens met Bosz

Peter Bosz woedend na ‘momentenwedstrijd’, tenminste één speler oneens met Bosz

1724
0

De gelaatsuitdrukkingen van Peter Bosz vertelden tijdens de wedstrijd tussen NEC en PSV genoeg.

Geregeld wist de ESPN-camera duidelijk gade te slaan hoe de gemoedstoestand van de trainer zich zou verhouden tot dat wat op het veld plaatsvond. NEC – PSV bleek niets meer dan een momentenwedstrijd te zijn die deze keer verloren ging nadat de kansen niet werden afgerond. Na afloop bleek Peter Bosz erg boos te zijn op zijn spelers.

De trainer ging na afloop het gesprek aan met ESPN. “We hebben echt dramatisch slecht gevoetbald vandaag. We komen tegen de verhouding in op 1-0. Toen kregen we wel wat meer grip, maar als je dan ziet hoe wij die goal dan weer weggeven en dan na rust ook gelijk weer”, aldus een duidelijk geïrriteerde Bosz. “Dan ook nog Luuk die een penalty mist. Dat is eigenlijk de hele wedstrijd die je daar ziet. Het was niet goed genoeg.”

Gevraagd werd aan Bosz of hij geschrokken was van het optreden van zijn ploeg. Bevestigend gaf de trainer antwoord maar is dat wel terecht? Er werden immers voldoende kansen bijeen gespeeld. Johan Bakayoko had na een drietal minuten al de openingstreffer op zijn schoen maar faalde in de afronding. “Natuurlijk, want ik heb mijn ploeg zo nog helemaal niet gezien”, reageerde de trainer op de vraag of hij geschrokken was.

De waarheid is natuurlijk dat PSV zich niet veel anders wist te presenteren dan tegen Go Ahead Eagles en FC Twente. Echter verliep de wedstrijd in Nijmegen anders dan de eerder met 1-0 gewonnen wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en FC Twente. “Ik vond het met vlagen ook hautain en bijna arrogant. En dat is helemaal nergens op gebaseerd, want we moeten hard blijven werken en intensiteit brengen. We speelden alleen in een heel laag tempo en hadden heel veel balverlies. De wil om te winnen straalde er bij NEC veel meer vanaf en daarom hebben ze volkomen terecht gewonnen”, zei de verliezende trainer, die bepaald geen bijval kreeg van Kenneth Perez.

De Deense analist zei na afloop dat een speler die hij net na de wedstrijd sprak, het geenszins eens was met de kritieken van de trainer. Bosz kreeg vervolgens de vraag hoe hij gaat voorkomen dat dit niet nog een keer gebeurt. “Ik heb het in de rust al gezegd dat dit me niet aanstond. Je ziet dan ook al dat het heel moeilijk is om nog om te draaien”, zei hij daarover. “Na de wedstrijd heb ik nog een keer verteld dat dit niet de manier is hoe wij bovenaan zijn gekomen en op deze manier zullen we ook niet bovenaan blijven. Dat moet veranderen en ik ga er vanuit dat ze allemaal begrijpen wat ik bedoel. Dat ze weer op de juiste manier en met de juiste intensiteit gaan spelen. Dan kun je nog steeds wedstrijden verliezen. Dat kan altijd, maar niet op deze manier”, aldus een zeer kritische Peter Bosz.


Vorig artikelPSV in Nijmegen | Ismael Saibari niet in de basis, Bosz kiest voor André Ramalho
Volgend artikelAls Bas Nijhuis de kans krijgt de hoofdrol te pakken…’Niet verwacht van Nijhuis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in