Home Nieuws Peter Bosz wijst naar ‘vriend’ in Amsterdam: ‘Als ik Ajax was, had...

Peter Bosz wijst naar ‘vriend’ in Amsterdam: ‘Als ik Ajax was, had ik hem direct op non-actief gesteld’

4969
0

Peter Bosz werd recent door het magazine Helden geïnterviewd en kreeg verschillende onderwerpen voorgelegd. De trainer blikte ook nog terug op zijn periode in Amsterdam, waar ook toen al volop intriges en ruzies op de werkvloer bestonden.

Zo kon Bosz niet overweg met verschillende leden van de raad van Commissarissen en ook op de Toekomst bleek Bosz niet de meest populaire persoon te zijn. De trainer van PSV heeft nu eenmaal zijn visie en wenst daar met zijn sterke, rechtlijnige maar stabiele karakter niet vanaf te wijken. In Amsterdam, waar het barst van de eigenwijze en omhooggevallen persoonlijkheden, botste Bosz dan ook met de regelmaat van de klok met verschillende personen. Daar is Dennis Bergkamp het beste voorbeeld van. Bosz en Bergkamp lagen elkaar geenszins.

In Eindhoven lijkt alles anders te zijn. In gesprek met Helden laat Bosz zijn licht schijnen op de situatie met zijn vriend Marc Overmars. Bosz vindt dat Ajax de zaak rond Marc Overmars, die zich grensoverschrijdend had gedragen naar vrouwelijke collega’s, niet goed heeft aangepakt.

Overmars was in de periode van Bosz in de hoofdstad toen nog directeur voetbalzaken. Bosz noemt Overmars een vriend, maar keurt zijn acties ten strengste af. Desalniettemin vindt Bosz dat de straf die hij heeft gekregen, te zwaar is.

“Marc is een vriend van mij. Wat hij heeft gedaan, is fout”, zegt Bosz in gesprek met Helden. “Als ik Ajax was, had ik het anders aangepakt. Ik had hem direct op non-actief gesteld, een onderzoek ingesteld en er daarna conclusies aan verbonden. Ik denk dat de situatie bij The Voice Of Holland een rol heeft gespeeld in hoe dit alles is gegaan. Maar het is helaas niet terug te draaien.”

Overmars werd eerder door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een jaar geschorst. In eerste instantie gold die schorsing alleen voor het voetbal in Nederland, maar nu de FIFA de uitspraak heeft overgenomen, geldt de uitspraak wereldwijd. Onlangs verloor Overmars het hoger beroep ook, waardoor hij zijn functie bij Royal Antwerp FC voorlopig moet neerleggen.

Volgens Bosz is zijn vriend al genoeg ‘aan de schandpaal genageld’. “De prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog. En nogmaals, hij is zelf echt een klootzak geweest. Maar de straf die hij er nu nog bovenop heeft gekregen van de KNVB en de FIFA vind ik niet terecht”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelPOLL | Moet PSV het tot 2025 lopende contract van Walter Benítez verlengen?
Volgend artikelPSV gaat FC Volendam in één van de sterkst mogelijk opstellingen bestrijden: ‘Hij gaat spelen in Volendam’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in