Home Nieuws Peter Bosz wijst naar jonge talenten en wil bij balverlies juist naar...

Peter Bosz wijst naar jonge talenten en wil bij balverlies juist naar voren: ‘Daar moeten we aan werken’

2411
0

PSV werkt langzaam toe naar het trainingskamp in Oostenrijk. De selectie vertrekt spoedig naar het Alpenland en zal 10 dagen in Oostenrijk verblijven om aan de speelwijze alsmede aan het groepsproces te schaven.

Volgens Peter Bosz is er werk aan de winkel bij PSV. De eerste oefenwedstrijd werd verloren maar tilde de trainer niet al te zwaar aan. PSV verloor met 1-2 van de Belgische club Sint-Truiden maar trad echter met maximaal vijf eerste elftal-spelers aan.

Bosz zag zijn jeugdspelers hard werk en zag dat de spelers er het beste van wilde maken. “De jongens die er zijn, ook de jeugdspelers, heb ik in ieder geval duidelijk kunnen maken hoe wij gaan spelen”, zei Bosz over de eerste week tegenover Voetbal International.

“Daar moeten we heel hard aan werken. Het vraagt tactisch gezien iets anders. Als we de bal verliezen, moeten we naar voren in plaats van naar achteren. Ik zeg niet dat ze dat zo gedaan hebben, maar de meeste voetballers hebben in hun systeem dat verdedigen bij balverlies achteruitlopen betekent. Dat is een grote verandering en dat vraagt tijd”, erkent Bosz.

Bosz geeft aan dat hij begrijpt dat er bij een aantal talenten sprake van spanning was. “Als je voor het eerst in een eerste elftal mag spelen is dat iets bijzonders. Ik sliep de nacht ervoor niet, weet ik nog. Het is zoiets bijzonders. Stel je voor dat je vanaf je vijfde voetbalt en je sinds je achtste of negende al ervan droomt om prof te worden. Wat is profvoetbal? In een eerste elftal spelen. Als het dan gebeurt, is dat zoiets bijzonders. We hadden een jongen die in de eerste helft kramp kreeg en iemand die in een warming-up al iets voelde. Dat is logisch”, aldus de trainer, die uitkijkt naar het trainingskamp in Oostenrijk.


Vorig artikelNoa Lang wordt gemist en bezoekt voormalig ploeggenoten Club Brugge vlakbij Eindhoven
Volgend artikelAD Sportwereld waarschuwt PSV voor Champions League ‘bonnetje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in