Home Columns Een Europese beker verder of niet maar PSV is favoriet tegen ‘laagvlieger’...

Een Europese beker verder of niet maar PSV is favoriet tegen ‘laagvlieger’ Sevilla

821
0

PSV wacht dinsdagavond na vijf jaar de eerste thuiswedstrijd in de Champions League. Europa League-winnaar Sevilla FC is tegenstander in het Philips Stadion en die club dient ‘gewoon’ verslagen te worden.

De laatste groepswedstrijd speelde PSV in december 2018, in Milaan tegen Internazionale. De wedstrijd eindige in een gelijkspel, waarna PSV de groep afsloot met slechts 2 punten. Natuurlijk is Sevilla met al haar klasse aan de bal geen typische Spaanse laagvlieger te noemen maar feit is wel dat de ploeg uit Andalusie al voor het tweede jaar op rij weinig indruk maakt in La Liga.

In de Spaanse competitie is Sevilla verworden tot een ploeg waar door menig opponent niet meer met heel veel bewondering naar wordt gekeken. Sevilla is immers te verslaan en daarvoor behoef je geen FC Barcelona of Real Madrid te heten. We mogen ook zeker concluderen dat PSV favoriet is in de thuiswedstrijd tegen Sevilla FC.

Ook op de burelen van Voetbal International werd maandagmiddag al geconcludeerd dat PSV kan maar ook moet winnen van Sevilla. ‘Ik zie PSV wel winnen van Sevilla’, bleek uit een voorbeschouwing op het duel tegen de nummer veertien van La Liga. Een Europa League-finale en een volgende Europese beker of niet, van het huidige PSV mag worden verwacht dat er gewonnen wordt van deze tegenstander uit Spanje.

Een Europa League winnen is en blijft een puike prestatie maar clubs van het kaliber Eintracht Frankfurt en Rangers FC wisten een kleine anderhalf jaar geleden ook de finale van het tweede Europese toernooi te halen en ook die clubs gelden geenszins als onverslaanbaar.

Peter Bosz gaat met PSV dinsdag strijden om de eerste punten en daartoe zal Sevilla FC in ieder geval over de knie moeten worden gelegd. De selectie en de staf hebben zich naar eigen zeggen in ieder geval goed voorbereid op het treffen tegen de nummer veertien van La Liga, dat volgens Bosz helemaal niets zegt.

De trainer zag Sevilla afgelopen vrijdagavond tegen FC Barcelona spelen en daar vielen een aantal dingen op, verklaarde Bosz maandagmiddag tijdens het ingelaste persmoment. De wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla werd verplaatst naar de vrijdagavond, opdat beide ploegen voldoende tijd en rust konden inlassen om zich gedegen te kunnen voorbereiden op de Europese week. Bosz vertelde de verzamelde media dat hij op voorhand geen idee heeft van hoe beide ploegen, PSV en Sevilla, zich tot elkaar verhouden op dit moment.

Zoals gezegd zag Peter Bosz Sevilla vrijdagavond aan het werk in het Olympisch Stadion op de Montjuich van Barcelona. “Ik zag ze echt indruk maken tegen Barcelona”, zei Bosz op zijn laatste persconferentie over de Spaanse tegenstander.

“Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, want Sevilla kon echt mee. Niet alleen verdedigen, maar ook zelf kansen maken en vol meespelen. Er gebeurde van alles en Sevilla zette goed en hoog druk, voetbalde ook goed mee en hield niet alleen maar tegen”, aldus Peter Bosz, die vast en zeker aanvallende intenties met PSV in petto heeft dinsdagavond. Er dient immers gewonnen te worden om de kansen op overwintering in groep B overeind te houden.


Vorig artikel‘Sevilla zet in op derde plaats’, Spaanse trainer ziet in PSV topteam met brede selectie
Volgend artikelPSV en Bakayoko naderen akkoord over nieuw langjarig contract

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in