Home Nieuws Peter Bosz vol ambitie neergestreken in Lens | Bosz verwacht overwintering PSV...

Peter Bosz vol ambitie neergestreken in Lens | Bosz verwacht overwintering PSV in de Champions League

494
0

Peter Bosz kent de komende tegenstander van PSV door en door. Bosz was natuurlijk al trainer van een Franse club voor zijn komst naar PSV dus de trainer weet wat voor club en wat voor team PSV gaat treffen dinsdagavond.

De club waar Peter Bosz ontslagen is ontslagen is voor zijn dienstverband bij PSV staat overigens nog lager in Ligue 1 dan in de periode dat Bosz Olympique Lyon onder zijn hoede had. Olympique Lyon staat momenteel afgetekend laatste in Frankrijk.

Bosz volgt de Franse Ligue 1 niet meer op de voet maar is toch bekend met de kracht van Lens. “Ik heb ze de afgelopen jaren van dichtbij gezien. We hebben er zelf tegen gespeeld dus ik weet waar het elftal toe in staat is. Lens is met Seko Fofana en Loïs Openda wel twee belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar ze hebben daar met Elye Wahi een goede spits voor teruggehaald.”

De stand op de ranglijst zegt de trainer van PSV niets. PSV wil dinsdagavond het vertrouwde spel gaan spelen en dus inzetten op veel balbezit tegen de Franse club. Bosz weet precies waar zijn elftal toe in staat is maar waakt voor de kracht van Lens, waar het vertrouwen groot is na de winst op Arsenal.

“Het blijft voor mij een goed elftal dat een heel herkenbaar systeem speelt”, zegt Bosz. “Vanaf het moment dat ze gepromoveerd zijn, spelen ze dit systeem.” Het gaat volgens Bosz om een 3-4-3-formatie, waarbij er met veel intensiteit wordt gespeeld, zegt hij in gesprek met de verzamelde Franse en Nederlandse media.

“En dat in combinatie met het publiek. De fans zwepen de spelers nog een keer op. Dat zorgt voor een geweldige voetbalsfeer, dan gaat het wel tekeer. Doordat Arsenal niet gewonnen heeft bij Lens, staan we met vier ploegen nog bij elkaar. Zelfs wij met een puntje. Het is vaak zo dat de derde en vierde wedstrijd cruciaal zijn.”

Het doel in Europa is helder. PSV zet in op overwintering in de Champions League. Dat zou een enorme bonus betekenen want dat levert meteen nog eens 10 miljoen euro aan premies op. “We gaan er alles aan doen om te overwinteren in de Champions League, en daarvoor moeten we resultaten halen. We willen winnen”, aldus Peter Bosz, die ondanks het schamele punt tot op heden in groep B niets aan de doelstelling wenst aan te passen: overwintering in de Champions League.


Vorig artikelAad de Mos slaat de plank mis over favorietenrol Ajax | De Mos legt uit waarom PSV niet met 7-0 van Ajax wint
Volgend artikelPSV-iconen lachen om situatie Ajax | Staat Dick Advocaat zondag langs de lijn in het Philips Stadion?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in