Home Nieuws Opvallend: Bosz verwijt zijn spelers slechts één ding na afstraffing door Arsenal

Opvallend: Bosz verwijt zijn spelers slechts één ding na afstraffing door Arsenal

7146
0

Peter Bosz is niet langer ongeslagen als trainer van PSV. In het Emirates Stadium ging zijn ploeg woensdagavond kansloos onderuit tegen Arsenal.

Bosz weigerde na afloop echter verwijten naar zijn spelers te maken, al had hij uiteindelijk wel één kritiekpunt. “Of het een pijnlijke avond was? Als je naar de uitslag kijkt zeker, en uiteindelijk is dat waar het om gaat. Ik kan de spelers verder niks kwalijk nemen”, zegt hij voor de camera van RTL 7.

“Ze hebben gewerkt, ze hebben met ballen gespeeld, maar het kwaliteitsverschil was te groot. Ik wil best kritisch naar mezelf kijken, maar als we met z’n allen voor de pot gaan liggen krijgen we ze ook tegen. In hun zestien hebben zij goed verdedigd, wij in de onze niet. Dan loop je tegen een grote nederlaag aan”, aldus Bosz.

“Als je ziet dat we een paar keer wel doorkomen via de zijkant maar dan geen succesvolle voorzet afleveren, dan is het niet alleen een kwestie van een slechte voorzet, maar ook van goed verdedigen. Wij moeten er ook korter op zitten, al kan dat ook wel eens misgaan tegen een ploeg met de kwaliteiten die zij hebben”, zo probeert de trainer van PSV de grote nederlaag te verklaren.

Jan Boskamp gaf in de rust al aan dat Sergiño Dest ‘constant voorbijgelopen’ werd door Bukayo Saka. Jordan Teze werd niet genoemd door de analist, maar had ook grote moeite met het afstoppen van Leandro Trossard.

Bosz hoopt dat zijn spelers snel lering trekken uit de afstraffing door Arsenal. “Als je vaker op dit niveau acteert, dan leer je van deze fouten. Ik hoop dat we dat in december kunnen zien in de terugwedstrijd, tegen de beste ploeg in de poule en een van de beste ploegen ter wereld. Daar horen wij nog net niet bij.”


Vorig artikelPSV heeft totaal niks in te brengen tegen enorm dominant Arsenal
Volgend artikelMaar liefst 8 spelers zakken tijdens harde nederlaag door de ondergrens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in