Home Nieuws Peter Bosz twijfelt over basisformatie in de Kuip en kiest mogelijk voor...

Peter Bosz twijfelt over basisformatie in de Kuip en kiest mogelijk voor Ricardo Pepi als eerste spits

6039
0

PSV begint met een positief gevoel aan enkele belangrijke weken die de gemoedstoestand voor de rest van het seizoen gaan bepalen. Sturm Graz is niet meteen een tegenstander van formaat maar PSV dient er wel meteen te staan.

Zijn er nog vraagtekens rond het huidige PSV? Ja, zeker wel want de ploeg van Peter Bosz kan er over enkele weken compleet anders uit gaan zien. De club is druk doende zich te versterken maar het kost tijd. Dat beseft de trainer terdege en dus richt Bosz zich op de spelers die hij wel tot zijn beschikking heeft en dat heet interessant te gaan worden.

Peter Bosz sprak zich na de overwinning op Nottingham Forest uit over zijn spelers en kon na afloop vele vragen beantwoorden over het niet wisselen van de elf basisspelers die tegen de Engelse club in actie kwamen. De conclusie is simpel te noemen, de trainer is er nog niet uit wie vrijdag in Rotterdam gaan starten. Of dat nu juist van doen heeft met het naderende tweeluik tegen Sturm Graz is nog niet helemaal duidelijk maar feit is wel dat de trainer nog niet weet wie er in Rotterdam gaan starten.

Het valt daarom niet uit te sluiten dat Luuk de Jong aanstaande vrijdag in de Kuip gespaard zal gaan worden tegen Feyenoord. Of wellicht beter gezegd: geslachtofferd. Het is geen uitgemaakte zaak dat Luuk de Jong als aanvoerder zo maar het gehele seizoen verzekerd zal zijn van een basisplaats. De 32-jarige spits zal zo nu en dan pas op de plaats moeten gaan maken. Peter Bosz is namelijk ook goed te spreken over Ricardo Pepi, die een zeer fitte en gretige indruk maakt en uitstekend past in het spel van druk zetten van de trainer.

Bosz kijkt terug op een geslaagde avond in het Philips Stadion en zag PSV dat uitvoeren wat hij voor staat. “We maken een goede goal uit balbezit en ook het drukzetten was top. We moeten na balverlies deze alleen sneller terugveroveren. Dat is ook iets mentaals, want je moet direct de knop omzetten en vooral niet balen. Dat kan nog beter”, zegt hij tegen Voetbal International.

Zoals gezegd na afloop vele vragen over het niet wisselen van zijn basiself. Dat betekende dat onder anderen de gedreven Ricardo Pepi op de bank bleef zitten. Dat wil echter nog niet zeggen dat hij een basisplaats tegen Feyenoord kan vergeten. “Ik twijfel nog steeds, zoals trainers altijd twijfelen”, vervolgt Bosz. “Ik ben er nog niet over uit wie in de Johan Cruijff Schaal begint.”

De trainer ziet PSV duidelijk stappen voorwaarts maken en kijkt uit naar de clash tegen Feyenoord. “Ik ben heel tevreden als ik zie waar we in vier weken gekomen zijn. Tussen het oefenwedstrijdje tegen Sint-Truiden en deze wedstrijd is dag en nacht verschil. Ik heb veel dingen teruggezien waar we op getraind hebben”, aldus Bosz. “We proberen hoog druk te zetten op het veld. Wat ik eerder nog niet zo goed vond, was dat als we de bal verloren, we die niet zo snel terug veroverden. Dat was nu wel het geval. Daar kijk ik altijd met plezier naar”, aldus Peter Bosz, die tegelijkertijd uitkijkt naar een aantal nieuwe spelers en daarover dagelijks contact weet te onderhouden met Earnie Stewart.


Vorig artikelNederlandse kranten kijken uit naar ‘fris’ PSV tegen Feyenoord: drie keer winst tegen Feyenoord en Sturm Graz
Volgend artikelNieuwe rol voor Balázs Dzsudzsák: ‘Ik ben in gesprek met PSV, Eindhoven is mijn tweede thuis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in