Home Nieuws Peter Bosz stelt de PSV-fans gerust: ‘We moeten niet teveel naar mensen...

Peter Bosz stelt de PSV-fans gerust: ‘We moeten niet teveel naar mensen zoals jullie luisteren’

3134
0

Peter Bosz is geen liefhebber van persconferenties maar weet dat het erbij hoort. Zeker de bijeenkomsten voor de wedstrijden zijn niet geliefd bij de coach, vertelde hij de aanwezige media dinsdagmiddag.

Bosz had wel enkele belangrijke boodschappen en mededelingen voor de verzamelde media en middels een omzeg stelde hij de PSV fans gerust. Er is de afgelopen dagen namelijk veel getraind op de zogenaamde laatste passes. In Glasgow leek dat PSV juist te ontberen, waardoor het elftal van Bosz tot weinig uitgespeelde kwam tegen de Rangers, die dubbele dekking op Joey Veerman toe wisten te passen om PSV van de laatste pass te houden.

Het lukte deels maar de voetballende kwaliteiten en de kwaliteiten aan de bal waren in grote delen van de wedstrijd toch echt te gortig voor dit matige Rangers FC-elftal. Het kwam alleen niet tot uiting in de score. Bosz gaf aan veel getraind te hebben op de diepe ballen en laatste passes. De trainer wilde niets weten over vorig seizoen of over een grote mate van spanning. Het kan hem duidelijk gestolen worden.

“Ik was er vorig jaar niet bij”, zei Bosz. “Ik merk er niet zoveel van. Ook om mij heen niet. Natuurlijk weet ik wat vorig jaar de uitslagen waren. Maar goed, dit is het niveau waar wij op willen voetballen. Daar hoort spanning bij maar laten we vooral genieten.

Volgens Bosz is Rangers een lastige tegenstander die door niemand onderschat wordt. Stiekem zal Bosz bij zichzelf ook gerust eens denken dat PSV nooit en te nimmer van deze tegenstander mag verliezen. Maar de trainer hield de tegenstander ‘groot. “Zeker omdat we daar 2-2 gespeeld hadden. In het verleden was dat in Europa een goede uitslag. Ik merk aan jullie en na afloop in de kleedkamer vorige week dat we daar niet tevreden mee waren. Dat is alleen maar goed. Dat geeft aan op welk niveau wij willen voetballen”, aldus de coach.

Bosz kreeg de vraag waar PSV voor moet waken en gaf in zijn antwoord een kleine sneer richting de verzamelde media. “Dat we niet teveel naar mensen zoals jullie luisteren. En dat we ons eigen plan trekken. Hoe we de druk weghouden? Gewoon door er niet over te praten”, luidde zijn simpele conclusie.

Dan het creëren van kansen, iets wat in Glasgow maar moeizaam ging. “Het belangrijkst is dat we de afgelopen eindelijk goed konden trainen op de dingen die beter moeten. Wij hadden in Glasgow heel veel balbezit en mogelijkheden om tot grote kansen te komen, maar die creëerden we maar weinig. De laatste bal was te vaak niet goed. Daar hebben we veel op getraind”, liet de coach weten.

Bosz wilde nog iets kwijt na alle vragen over druk en spanning. “Er is geen mental coach betrokken voor deze wedstrijd. Maar als jullie maar over de wedstrijd van vorig seizoen blijven praten, gaat het in misschien in de hoofdjes van de spelers zitten. Jullie zorgen er voor dat er wellicht stress op kan treden. Voor mij is het belangrijk dat de spelers hebben geleerd van de fouten uit de eerste wedstrijd, want als we die kunnen voorkomen zou ons dat heel erg helpen in de wedstrijd van morgen”, aldus Peter Bosz over de naderende apotheose tegen Rangers FC.


Vorig artikelPSV akkoord met Napoli over transfersom, Hirving Lozano woensdag in Nederland voor medische keuring
Volgend artikelItaliaanse media richten pijlen op Lozano | Addio Napoli: è fatta con il PSV | Lozano neemt afscheid van Italië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in