Home Nieuws Peter Bosz steekt de draak met uitspraken Van Hanegem: ‘Ik schijn dat...

Peter Bosz steekt de draak met uitspraken Van Hanegem: ‘Ik schijn dat niet te mogen zeggen’

1840
0

Peter Bosz heeft de kritieken van Willem van Hanegem meegekregen maar trekt zich zoals verwacht niets aan van de uitspraken van het Feyenoord-icoon.

Ouderwets mopperend liet Willem van Hanegem weten dat Peter Bosz en eigenlijk iedereen bij PSV eens moet ophouden met het ophemelen van tegenstanders. In navolging van Roger Schmidt gaf ook Peter Bosz deze week zijn mening over het voetbal van tegenstander Go Ahead Eagles.

De uitspraken van Roger Schmidt zijn ook bekend want de Duitse trainer zei in zijn laatste jaar bij PSV dat Go Ahead Eagles op dat moment de beste tegenstander was waar zijn PSV tegen had gespeeld. Gezegd moet worden dat de club uit Deventer die avond een sterke pot voetbal tegen PSV wist af te leveren. Feitelijk was de ploeg van Kees van Wonderen, in die tijd trainer van Go Ahead Eagles, de betere dan PSV maar verloor het wel in de slotminuten door een late treffer van Marco van Ginkel.

Volgens Willem van Hanegem is dat allemaal overbodig, het ophemelen van teams als Go Ahead Eagles. Van Hanegem ziet PSV beter spelen dan vorig seizoen maar ziet tegelijkertijd tijd graag dat trainer Peter Bosz zich anders opstelt.

In zijn column bij het Algemeen Dagblad schreef De Kromme daar over: “Dit seizoen zal het vast tussen PSV en Feyenoord gaan. Bij PSV zou het leuk zijn als de mensen wel zelf blijven nadenken. Eerst riep die Roger Schmidt dat Go Ahead Eagles zo’n geweldig elftal was en nou begint Peter Bosz ook al. In Deventer doen ze hun best hoor. En ze pakken punten, dat is prima”, wijst Van Hanegem naar de uitspraken van Peter Bosz en eerder Roger Schmidt over de kwaliteiten van Go Ahead Eagles.

Bosz is zich van geen kwaad bewust en stelt gewoon vast dat de tegenstander uit Deventer een prima elftal is. Bosz behoedt zijn spelers voor het onderschatten van Go Ahead Eagles, maar Van Hanegem vindt dit dus een kwalijke houding van de trainer van PSV.

“Als je zelf zegt dat van Arsenal verliezen best te verklaren is omdat ze veel betere spelers hebben, moet je niet opeens beginnen over hoe geweldig Eagles is. Dat zijn ze namelijk niet”, is een mopperende Van Hanegem kritisch op Bosz. Dinsdagmiddag liet Bosz zich weer uit over de uitspraken van Willem van Hanegem. Bosz stak lichtelijk de draak met de uitspraken c.q. verwijten van Van Hanegem. ‘Ik schijn dat niet te mogen zeggen’, aldus Bosz, die opnieuw zijn mening over de kracht van Go Ahead Eagles niet onder stoelen of banken stak.

We zijn nu al benieuwd naar de verschillende vragen na afloop van PSV – Go Ahead Eagles over de kwaliteiten van de ploeg uit Deventer. Ongetwijfeld worden de uitspraken van Willem van Hanegem als reactie op de uitspraken van Peter Bosz er weer uitgehaald. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat PSV Go Ahead Eagles eenvoudig zal gaan verslaan.


Vorig artikelLyrische Bosz kreeg duidelijke boodschap mee binnen PSV: ‘Hij is geen rechtsbuiten’
Volgend artikelZes dagen, drie thuiswedstrijden | Go Ahead Eagles, FC Volendam gevolgd door vijf keer scorend Sevilla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in