Home Nieuws Peter Bosz opnieuw ontevreden over spel PSV | Bosz herhaalt uitspraken Roger...

Peter Bosz opnieuw ontevreden over spel PSV | Bosz herhaalt uitspraken Roger Schmidt richting Eagles

5490
0

Peter Bosz bleek na afloop van Almere City – PSV een kritische en enigszins ontevreden coach te zijn. Dat is niet het eerste maar de trainer eist nu eenmaal veel van zichzelf en van zijn spelers.

En dus moet het beter, stelt de coach die andermaal de lat weer hoog legde in Almere. In de studio van ESPN leidde de kritische noten van de trainer richting het spel van zijn ploeg tot licht kritische geluiden. Verschillende ESPN analisten zagen Bosz te kritisch zijn. Met name na een Europese wedstrijd stellen de analisten vast dat de coach wat sneller zijn zegeningen mag tellen in plaats kritiek te uiten op het spel van zijn ploeg. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

Bosz lichtte zijn visie op Almere City – PSV na afloop toe. De trainer uit Apeldoorn heeft PSV dit seizoen veel betere wedstrijden zien spelen dan zaterdagavond in Flevoland en dus is er geen sprake van volle tevredenheid. ‘Nee, ik vond ons totaal niet goed voetballen’, zei hij na afloop tegen ESPN.

‘Dat gaf ik in de rust ook al aan. Maar het was heel raar, want in een wedstrijd waarin we eigenlijk niet aan het voetballen kwamen, kregen we nog zó veel kansen… Iedere bal die we achter de verdediging legden was eigenlijk gevaarlijk. Bij rust stond het 0-2, terwijl je slecht speelt’, vervolgde Bosz. ‘En het had eigenlijk nog veel hoger moeten zijn.’

Waar was Bosz dan wel tevreden over? ‘Dat we vier keer scoren en weer de nul houden. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en pas een goal tegen gekregen. Dat is lekker voor de verdediging, voor de keeper en voor het hele elftal. En we hebben ook niet veel grote kansen weggegeven, dus dat staat goed. Normaal gesproken voetballen we ook beter, dus dat komt wel goed.’

Was het alsnog de overgang van het Emirates Stadium naar een uitwedstrijd in Flevoland? Volgens Bosz hadden zijn spelers geen moeite met de overgang van Arsenal-uit naar Almere City-uit. ‘Ik zou het ook een schande vinden als dat wel zo zou zijn. We staan bovenaan, we willen bovenaan blijven, dan moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen. Anders haak je af’, aldus een duidelijke Bosz, die alvast voor kijkt naar een lastige thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Komende woensdag haalt PSV de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in maar de trainer waarschuwde alvast vooruit. ‘We gaan dan de eerste topper van dit seizoen spelen’, zei Bosz. ‘Ja, ik vind Go Ahead een geweldig elftal, dat goed voetbal speelt. Leuk om te volgen, René Hake speelt echt leuk voetbal met ze’, aldus de trainer, die daarmee de woorden en uitspraken van Roger Schmidt wist te herhalen.

De Duitse trainer zag zijn elftal in 2021 moeizaam winnen in Deventer, nadat Go Ahead PSV het vuur aan de schenen wist te leggen door kort te dekken en PSV flink onder druk te zetten. PSV won maar na afloop had Schmidt lovende woorden over voor de tegenstander uit Deventer. Bosz herhaalde zaterdagavond die uitspraken.


Vorig artikelNoa Lang nog niet klaar met nederlaag in Londen
Volgend artikelNoa Lang wijst naar wisselbeleid Peter Bosz: ‘Vind dat wel vervelend’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in