Home Nieuws Peter Bosz ontvangt opnieuw warme woorden van Stewart: ‘Ik woon prachtig, ik...

Peter Bosz ontvangt opnieuw warme woorden van Stewart: ‘Ik woon prachtig, ik kijk uit op het stadion’

9569
0

Earnie Stewart nam dinsdag in het Philips Stadion wel even kort de regie in handen, zoals we dat al jaren niet meer gezien hadden.

Alvorens Peter Bosz werd gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van PSV, wilde Stewart een aantal zaken duidelijk maken. Het komt er in het kort op neer dat de nieuwe technisch directeur van de club, pas in maart officieel in functie begonnen, ten tijde van de presentatie van de nieuwe coach, ook even onbedoeld wilde duidelijk maken wie er de technische baas en woordvoerder van de club is, nu er een nieuwe periode voor PSV is aangevangen.

Earnie Stewart straalt wel degelijk ambitie uit maar ook senioriteit, in de zin dat PSV weer een heuse krachtige persoonlijkheid als technische baas aan boord heeft. Een ervaren bestuurder die weet welke kant de club op dient te gaan. Niets ten nadele van John de Jong, die door sommige media na zijn opstappen ineens ‘clubman’ werd genoemd, maar het is toch jaren geleden dat we daadkracht vanuit het technisch kader van de club zo uitgesproken zagen worden. Het is duidelijk, PSV gaat met Earnie Stewart een nieuwe koers varen en dus sprak de directeur nogmaals uit waar PSV voor staat. Of de Eredivisie gewaarschuwd is moeten we allemaal nog afwachten maar Earnie Stewart heeft duidelijk de regie gepakt in het Philips Stadion.

Dat moet de kersverse nieuwe hoofdtrainer toch ook als muziek in de oren klinken: een directie die eengezindheid en daadkracht uitstraalt maar tevens een directie die meer dan openlijk en opnieuw en opnieuw liet merken dat alleen Peter Bosz kandidaat nummer één was voor PSV. Na het opstappen van Ruud van Nistelrooij pakte Marcel Brands en Earnie Stewart meteen daadkrachtig door en gaven Bosz het gevoel dat alleen hij en niemand de eerste kapitein op het PSV-schip zou moeten worden. Plus, de club heeft een duidelijk plan voor ogen en alle neuzen staan dezelfde kant op.

Eerder in Lyon en Dortmund kreeg Bosz met andere stromingen te maken dus de trainer uit Apeldoorn weet zich gedekt door een daadkrachtige technische baas. Bosz had het zichtbaar naar zijn zin achter de perstafel in de perszaal van het Philips Stadion en sprak honderduit over zijn plannen, zijn ambities en gaf open antwoorden op de meest gestelde vragen.

De kersverse trainer van PSV heeft ook al in zijn nieuwe appartement geslapen, liet hij weten. De trainer die zijn huis in Apeldoorn aan zal houden, gaat zich dus in Eindhoven vestigen. “Ik woon prachtig hier. Ik heb een mooi appartement gevonden hier en kijk uit op het stadion. Als je wint is dat heel fijn, dus laten we maar zoveel mogelijk winnen. Dan blijft het humeur goed”, aldus Peter Bosz, die nogmaals herhaalde dat PSV voor hem een warm is geworden afgelopen weken.

Peter Bosz is er klaar voor en loopt niet weg voor alle verwachtingen en verantwoordelijkheden. Met goed uitzicht op het Philips Stadion vanuit zijn nieuwe appartement, kunnen we cryptisch concluderen dat Peter Bosz per heden de controle over PSV en Philips Stadion heeft. Zelf heeft hij de stad nog niet kunnen ontdekken. “Ik heb er pas twee nachten geslapen, dus dat is nog een beetje vroeg”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelPepi spoedig medisch gekeurd en sluit snel aan bij de selectie, enige onrust na mededeling Bosz over band De Jong
Volgend artikelPeter Bosz mist Krüzen bij PSV, Bosz wilde ‘voetbalintelligente’ Schaars naar Heracles halen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in