Home Nieuws Peter Bosz onder de indruk van ‘rood Philips Stadion’ maar richtte ondertussen...

Peter Bosz onder de indruk van ‘rood Philips Stadion’ maar richtte ondertussen ook zijn pijlen op Bella-Kotchap: ‘Hij overtuigde me’

12613
0

PSV is een lang gewenste verdediger rijker. Slechts een uur voor Deadline Day officieel verstreek lukte het PSV Bella-Kotchap te contracteren.

De Duitse verdediger, tevens international van Duitsland, was een grote onbekende in de Nederlandse voetbalwereld maar de scoutingsafdeling van PSV bleken de talentvolle verdediger al langer in beeld te hebben. Toen eenmaal bleek dat Tottenham Hotspur bleef vasthouden aan de forse transfersom voor Davinson Sánchez, kon Earnie Stewart niet anders dan doorschakelen.

Dat resulteerde vrijdagavond rond de klok van 11 uur in een deal tussen PSV en het gedegradeerde Southampton. Huur of geen huur, de hoofdrolspeler is er maar wat blij mee.

‘Het was ontzettend hectisch’, begint Bella-Kotchap in gesprek met PSV.TV. ‘Er moest nog een hoop gebeuren, maar uiteindelijk ben ik blij dat allemaal goed is gekomen. Mijn zaakwaarnemer belde me ’s avonds laat en zei: “Het is geregeld”. Ik was heel blij’, aldus de Duitse international.

‘Dat het een drukke dag zou worden, verbaasde de nieuweling niet. ‘Dat wist ik, want het was Deadline Day. Dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar je moet voorbereid zijn en ik was klaar om te vertrekken. Ik krijg hier de kans om op het allerhoogste podium te spelen. Ik denk dat de speelstijl me goed past en ik had een goed gesprek met de trainer. Hij heeft me overtuigd’, wijst de verdediger naar Peter Bosz, die zich afgelopen dagen hard heeft gemaakt om samen met Stewart de onverwachte transfer er doorheen te duwen.

Bosz erkende in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat het bereiken van de groepsfase van de Champions League voor vreugde zorgde in de groep. De trainer keek nogmaals terug op de beladen wedstrijd van woensdagavond en zei vooral onder de indruk te zijn van de sfeer in het Philips Stadion, dat volledig rood gekleurd bleek te zijn.

‘Als je dat voor de wedstrijd al ziet, is het heel bijzonder. Vanaf het moment dat de keepers voor hun warming up op het veld kwamen, is het niet meer stil geweest. Dan hoop je dat het publiek warm kunt spelen en als het dan lukt om te winnen, zijn dit bijzondere Europese avonden’, aldus Peter Bosz.

Bella-Kotchap debuteert op 21-jarige leeftijd in de Champions League. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. ‘Dat was een droom van me en die gaat nu uitkomen. Ik wil beginnen met het leren kennen van mijn ploeggenoten. Vanuit daar hoop ik een fantastisch seizoen te hebben. Ik wil zo ver mogelijk komen en in de competitie voor de titel spelen.’

Bella-Kotchap stelde zichzelf via het clubkanaal voor aan de fans en zei: ‘Ik denk dat ik een fysieke speler ben. Ik hou ervan om duels uit te vechten, probeert lichtvoetig te spelen en veel ballen te veroveren. Ik ben ook erg snel. Ik probeer het team te helpen door mijn kwaliteiten in te zetten waar ik kan’, aldus Bella-Kotchap over zijn nieuwe club.


Vorig artikelWim Kieft haalt hard uit naar concurrentie PSV: ‘Bij PSV wordt de vlag gehesen’
Volgend artikelBosz looft één grote PSV-uitblinker na zege op RKC: ‘Hoe hij speelt is gewoon niet normaal’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in