Home Nieuws Peter Bosz onder de indruk van Lens | Durft Bosz PSV met...

Peter Bosz onder de indruk van Lens | Durft Bosz PSV met drie centrale verdedigers te laten spelen?

17397
0

Peter Bosz begint over een goede twee weken aan de eerste training op de Herdgang. Mogelijk zijn er tegen die tijd al de nodige versterkingen in huis gehaald.

Vooralsnog lijkt PSV even pas op de plaats te maken want er is nog geen enkele versterking gepresenteerd. Er kan natuurlijk van alles veranderen tot aan de datum van 3 juli. Hoe gaat Peter Bosz PSV laten spelen en welke spelers denkt hij daar nodig voor te hebben. Met de ervaring van Olympique Lyon in zijn inmiddels goed gevulde rugtas, zal Bosz straks de beste speelwijze voor PSV gaan hanteren want het credo van Bosz is echt niet alleen maar aanvallen, aanvallen en aanvallen.

Natuurlijk, Bosz staat erom bekend graag ten aanval te trekken met de ploegen waar hij trainer is maar toch verkiest hij resultaat uiteindelijk toch boven het gespeelde spel. Zijn periode in Frankrijk leerde Bosz opnieuw dat er vele wegen naar Rome leiden en dus stak Bosz ook zijn licht op bij de speelwijze van andere succesvolle Franse teams uit Ligue 1. In gesprek met het magazine De Voetbaltrainer gaat Bosz bijvoorbeeld in op de succesvolle speelwijze van RC Lens, de club waar vermoedelijk Stijn Spriengs naar verwachting spoedig zijn handtekening zal gaan zetten.

Bosz wenst gelijk iets te verduidelijken. “Het startpunt is nooit het systeem en altijd de spelersgroep. Want ook met drie centrale verdedigers kun je heel aanvallend spelen. Dat kán dus ook in de 1:5:3:2 die het Nederlands elftal speelde tijdens het WK. Een goed voorbeeld is RC Lens, een erg interessante club met een geweldige trainer. Die spelen met drie centrale verdedigers, maar heel aanvallend. De wingbacks staan in balbezit heel hoog aan de zijlijn. Zij dekken bovendien ver door als de tegenstander opbouwt. Lens is een genot om naar te kijken”, aldus Peter Bosz over de ploeg die afgelopen seizoen in Ligue 1 de tweede plaats wist te behalen.

Op dit moment wordt er rondom Oranje geopperd om weer terug te grijpen naar drie centrale verdedigers in plaats van twee centrale verdedigers. Dat heeft natuurlijk van doen met het belabberde verdedigen van het elftal van Ronald Koeman. Op dat vlak heeft PSV natuurlijk ook de nodige problemen. Die defensieve problemen zijn al sinds jaar en dag de oorzaak dat de club al vijf jaar lang geen kampioenschap meer wist te veroveren. Het aantal tegendoelpunten is al seizoenen op rij een zorgenkindje noemen.

Dient PSV niet eerst te investeren in het fundament, in de defensie, alvorens weer miljoen euro’s uit te geven aan aanvallers die luisteren naar de namen van Ricardo Pepi en Noa Lang? Of is Peter Bosz van plan PSV met drie centrale verdedigers te gaan laten spelen, zoals het RC Lens uit Ligue 1 tracht te spelen? Een spelsysteem met drie centrale verdedigers zou een oplossing kunnen zijn voor alle defensieve problemen maar wordt zo’n manier van voetballen wel geaccepteerd in het Philips Stadion, is een meer dan gerechtvaardigde vraag.

“Wat ik wil, is winnen”, gaat Bosz verder tegen De Voetbaltrainer. “Maar bij mij is alleen winnen niet voldoende. Ik vind het ook belangrijk dat de mensen die naar het stadion komen iets voorgeschoteld krijgen waar ze de rest van de week nog over praten. Ik wil dus winnen op een aantrekkelijke manier. Voor mij houdt het in dat ik zit te kijken naar een ploeg die dominant is in balbezit, die met veel agressie, lef en durf speelt en die met veel intensiteit druk op de bal zet. Maar nogmaals, uiteindelijk is winnen het allerbelangrijkst.

Bosz vindt dat het systeem afhankelijk moet zijn van de selectie die beschikbaar is. Bosz lijkt vaak te opteren voor het systeem 1:4:3:3 met de punt naar achteren. “Als je het helemaal loskoppelt van de spelers die je tot je beschikking hebt, vind ik dat inderdaad een erg geschikt systeem. Je veldbezetting is dan heel goed, omdat je in balbezit overal driehoeken kunt maken en na balverlies direct weer druk kunt geven.”


Vorig artikelPSV druk doende met ‘beste betaalde contract ooit’ voor speler die openlijk aan PSV toekomst twijfelt
Volgend artikelItaliaanse transferspecialist heeft nieuws: ‘Veel lagere transfersom lekt uit, geen 12 maar 6 miljoen euro’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in