Home Nieuws Peter Bosz onder de indruk én zeer te spreken over trainingskamp: ‘Hij...

Peter Bosz onder de indruk én zeer te spreken over trainingskamp: ‘Hij mag zich nu laten zien’

9384
0

Peter Bosz keert meer dan tevreden huiswaarts na een goed tiendaags trainingskamp in de Oostenrijkse Alpen.

De trainer leerde zijn selectie beter kennen maar zag ook dat de aanvallende patronen waar de coach zo strak aan vast weet te houden, al goed zichtbaar waren in de Oostenrijkse bergen. Met name de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg stemde de coach zeer tevreden en daar had hij alle recht toe want het spel bleek zo nu en dan zeker aantrekkelijk.

Bosz zag zijn volledige selectie zaterdag met 2-1 van Augsburg winnen en bovendien raakte geen enkele speler geblesseerd. Dat mag met recht een winstpunt worden genoemd als we de afgelopen jaren in ogenschouw nemen. Onder Ruud van Nistelrooij werd het patroon van terugkerende blessures ‘gewoon’ doorgezet.

“Ik zie ook dat we goede stappen zetten in de speelwijze en conditioneel vooruit gaan. Dat zijn dingen waarover ik tevreden ben”, zegt Peter Bosz, in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Vandaag vond ik vooral dat het eerste team bij het zetten van druk de goede beslissingen nam en soms toonde hoe we willen spelen”, zei de zichtbaar enthousiaste trainer.

Dan is daar nog het grote talent, zeg maar gerust toptalent, Isaac Badadi. Het is wel duidelijk; Peter Bosz is onder de indruk van het grote talent van de PSV Academie, die het in zich heeft om Xavi Simons op te volgen.

Bosz heeft zijn mening over Babadi dan ook wel klaar. “Hij krijgt nu de mogelijkheid om zich te laten zien, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Emmanuel Van de Blaak”, aldus de trainer, die weet dat de club zich volop richt op het binnenhalen van versterkingen.

Over die eventuele versterkingen dan wel aanstaande versterkingen, wil de hoofdtrainer niet al te veel kwijt.”Het ligt bij hem en daar is het op zijn plek. Wat betreft de keuzes voor het elftal: die maak ik pas als het om het echie gaat”, besluit Bosz.


Vorig artikelArne Slot ziet Feyenoord – PSV naderen en beseft: ‘Onze toptransfer is de helft van PSV’
Volgend artikel‘Club met meeste aanzien’ PSV, strijdt met deze vijf clubs om handtekening Davinson Sánchez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in