Home Nieuws Peter Bosz onder de indruk: ‘Dit ben ik bij mijn vorige clubs...

Peter Bosz onder de indruk: ‘Dit ben ik bij mijn vorige clubs niet gewend’

10736
0

Peter Bosz zat er na afloop van PSV – Sparta goed gemutst bij in de perskamer van het fraaie Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen.

PSV heet nog geen zwaar programma te hebben gehad maar wint wel met het grootste gemak de uitwedstrijden, waar het vorig seizoen vaak met een slecht plan aan uitwedstrijden tegen de lager geklasseerde ploegen begon. Het bracht PSV zelfs nederlaag op nederlaag. Zowel bij Cambuur Leeuwarden, FC Groningen als FC Emmen én bij Fortuna Sittard werden de punten eenvoudig weggegeven.

Zondagmiddag in Rotterdam bleek PSV opnieuw onverslaanbaar en won de ploeg van Peter Bosz eenvoudig met 0-4 van de Kasteelclub. PSV gaf in de tweede helft een half uurtje goed gas en denderde over het kansloze Sparta heen. Een smet op de zege was het uitvallen van Noa Lang, na iets meer dan een half uur spelen, waarna Hirving Lozano het veld betrad. De Mexicaan maakte indruk, zo beaamde Peter Bosz na afloop op de persconferentie.

Lozano leek een andere rol te vervullen op Het Kasteel dan normaal. De Mexicaan speelde meer als een teamspeler en bleek ook als aangever en aanjager vanuit het middenveld van grote waarde voor PSV te kunnen zijn. Slechts één keer produceerde Lozano een afzwaaier, toen hij vanaf de linkerkant op het doel afstormde. Verder speelde Lozano een goede partij en bleek zijn focus te liggen op het helpen van het team.

Dat deed hij met verve, zo zag ook trainer Bosz, die met de aanvaller sprak over zijn gewenningsperiode in de maand september. “Lozano komt natuurlijk van Napoli, dat vorig seizoen een waanzinnig hoog niveau haalde. Hoger dan PSV, maar hier sloot hij later aan. Dan heb je tijd nodig en moet je extra dingen doen.”

Bosz toont dus begrip voor de eerste wat magere maand in dienst van PSV. “Ondertussen zag hij de ploeg winnen en zijn concurrenten op de flank ‘leveren’. Dat is niet makkelijk voor zo’n jongen. ‘Gun jezelf even de tijd’, heb ik hem daarom gezegd. En vandaag leverde hij zelf ook en zie je zijn meerwaarde.”

Bosz is uberhaupt al zeer te spreken over de zogenaamde wisselspelers. De trainer zei na afloop onder de indruk te zijn van de spelers op zijn bank. “Het is iets dat me écht opvalt hier: de reserves laten elke keer zien hoe je dat doet, invallen. Dat was ik bij mijn vorige clubs niet zo gewend”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelNa enkele jaren FC Barcelona en AC Milan concludeert Dest: ‘Heel hoog niveau bij PSV’
Volgend artikelGullit baalt van absentie Jerdy Schouten: ‘Ajax-fans hadden hem er heel graag bij gehad’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in