Home Nieuws Peter Bosz nog steeds blij met onverwachte transfer: ‘Uniek, hij is in...

Peter Bosz nog steeds blij met onverwachte transfer: ‘Uniek, hij is in de kracht van zijn voetballeven’

3352
0

Hoe groot is de kans dat Peter Bosz zaterdag kiest voor Armel Bella-Kotchap en Hirving Lozano in de basisopstelling in de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen?

Die kans is redelijk groot omdat beide nieuwe aanwinsten al even geen wedstrijden meer hebben gespeeld en wellicht broodnodig zullen gaan zijn in het Emirates Stadium in Londen. De snelheid en kracht van tegenstander Arsenal zullen zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd tegen Arsenal duidelijk naar voren komen.

De ploeg van manager Arteta zal snel willen toeslaan in de beginfase opdat het de wedstrijd snel kan neutraliseren. De manager van Arsenal is onder de indruk van de ploeg van Peter Bosz en liet dat al meteen na de loting van de groepsfase weten tegenover Engelse media. ‘Dit is een ander PSV dan vorig seizoen’, zei Arteta, die zelf ondertussen 240 miljoen kon spenderen aan nieuwe spelers. Toch lijkt het Arsenal van vorig seizoen iets aan glans te hebben verloren.

Woensdagavond weten we meer maar dat Armel Bella-Kotchap en Hirving Lozano zaterdagavond in actie gaan komen voor PSV lijkt een zekerheid te zijn. Bosz laat in ieder geval vast los dat het tweetal geen hele wedstrijd kan spelen en benadrukt dat hij maar wat blij is met de komst van beide internationals. Met name de komst van Lozano heeft de coach zeer positief verrast.

“Ik denk dat hij nog steeds in de kracht van zijn voetballeven zit. Het is vrij uniek dat hij terugkeert. Hij heeft al bewezen te kunnen voetballen”, zegt Bosz over de Mexicaan.

Op Deadline Day was de komst van Bella-Kotchap overigens ook een grote verrassing. Tijdens de interlandperiode kon de van Southampton gehuurde verdediger wennen aan zijn nieuwe omgeving. “Ik heb Bella-Kotchap twee weken op het trainingsveld gezien. Ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald. Maar een wedstrijd is toch weer anders dan een training”, zegt Bosz op het persmoment in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC.

Bella Kotchap maakt in zijn eerste weken een goede indruk op Bosz. “Voetbalintelligentie staat bij mij bovenaan. Daarna komen de fysieke eigenschappen. We zullen hem nog beter moeten leren kennen om te zien of hij die voetbalintelligentie heeft. Aan de bal is het prima wat ik van hem gezien heb”, aldus de trainer in aanloop naar een heuse Europese week op het allerhoogste niveau.


Vorig artikelSpeelminuten voor Bella-Kotchap en Lozano tegen NEC | ‘Ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald’
Volgend artikelNEC gehavend | In Nijmegen volgt men de ontwikkelingen van Babadi op de voet: ‘Isaac had NEC niet nodig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in