Home Nieuws Peter Bosz niet verrast door vertrek Simons: ‘Schept kansen voor onze talenten’

Peter Bosz niet verrast door vertrek Simons: ‘Schept kansen voor onze talenten’

1368
1

Wat vindt de hoofdtrainer eigenlijk van het vertrek van Xavi Simons?

Peter Bosz reageerde maandag voor het eerst openlijk op de situatie rond Xavi Simons, die inmiddels officieel bij PSV vertrokken is. Het is nog wachten op de eindbestemming maar vele PSV fans deert het weinig tot niets meer.

Als een dief vertrok Xavi Simons bij PSV, zoals hij eerder ook als een dief in de nacht vertrok uit Barcelona en een jaar geleden uit Parijs. De nieuwe lokroep uit Parijs werd gevoed met veel geld, heel veel geld. Klaarblijkelijk onweerstaanbaar veel geld.

Peter Bosz blijft de positieve kant van het geheel zien en meldt dat de teleurstelling groot is maar dat er tegelijkertijd weer kansen ontstaan voor andere spelers. Bosz is zelfs niet verrast door het plotselinge vertrek van de aanvaller.

“We wisten dat dit kon gebeuren en ik was al een paar dagen op de hoogte dat het deze kant op kon gaan”, zegt Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Je hoopt het niet, maar als het dan toch gebeurt is het wat het is. We zijn voorbereid en moeten nu aan de bak. Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat Xavi gegaan is, want zo’n speler wil je heel graag in de ploeg hebben. Dat hij van zijn clausule gebruik kon maken, is uiteraard zijn goed recht”, reageert de trainer nuchter.

“Deze situatie schept kansen voor onze talenten, om maar eens een positief gevolg te noemen. Die jongens moeten zich nu tonen en laten zien dat ze erin willen”, vervolgt Bosz.

Talent is er opnieuw heel veel voorhanden.
Zo heeft PSV onder meer Tygo Land, Isaac Babadi en Tim van den Heuvel vanuit de jeugdopleiding mee op trainingskamp.

De trainer lijkt zijn plannen al voor ogen te hebben. Bosz wil de jonge talenten voor de leeuwen gooien en graag uitdagen het uiterste uit zichzelf te halen.

“Soms moet je als trainer ook durven om deze jongens de kans te geven. Als ze die mogelijkheden ruiken, kwaliteit hebben en ze willen ervoor gaan, kom maar op”, aldus Peter Bosz over de aanstormende talenten.


Vorig artikelFC Blau-Weiss Linz – PSV | Samenvatting
Volgend artikelHoe ‘Lange Jan’ door één moment onsterfelijk werd

1 REACTIE

  1. Hopelijk houdt Peter zich aan zijn woord en gaat hij veelvuldig gebruik maken van onder meer Babadi. Het geld wat er nu is moet eerst maar eens (voor het eerst sinds dat Alex gekocht werd) aan een paar hoede verdedigers gespendeerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in