Home Nieuws Peter Bosz neemt het op voor medische staf PSV: ‘Grote onzin’

Peter Bosz neemt het op voor medische staf PSV: ‘Grote onzin’

867
0

Plots bleek daar uit het niets een waslijst aan blessures te zijn. Het deed zelfs even denken aan een periode onder Roger Schmidt, toen de ene na de andere spierblessure ontstond.

Rond Feyenoord – PSV en Ajax – PSV diende Bosz zelfs te puzzelen met zijn beschikbare spelers maar spelers als Mauro Júnior en Patrick van Aanholt zorgen met hun multifunctionaliteit voor genoeg opties voor de trainer. Het eerdere blessurespook lijkt inmiddels te zijn verdreven want de waslijst aan afwezigen van de uitwedstrijd tegen Ajax is voor FC Volendam-uit gehalveerd.

Joey Veerman, Malik Tillman en Ricardo Pepi zijn weer inzetbaar en ook Sergino Dest en Jerdy Schouten zijn weer beschikbaar om minuten te maken. Alleen Noa Lang en Guus Til liggen er nog uit. De aanvaller is geruime tijd niet beschikbaar. Voor Guus Til geldt dat hij mogelijk op tijd fit is voor het eerste duel in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Voor De Telegraaf bleek het vrijdagmiddag aanleiding te zijn een aantal vragen te stellen over de aantallen blessures. Peter Bosz nam het echter meteen op voor de doktoren van de club.

“Dat hebben we zeker gedaan”, antwoordde Bosz op de vraag of er onderzoek is gedaan. “Dat bespreek je met elkaar. Maar het is vaak zo, dat er niet één oorzaak is, maar dat er meerdere oorzaken bij elkaar zijn. We proberen de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. Gemiddeld heb je drie blessures door een heel seizoen heen. Dat kan soms nul of één zijn, maar ook wel vier of vijf. Nu waren het er zes. Dat is wel erg veel en dat valt op. Maar je ziet ook, dat een paar jongens Ajax op een dag gemist hebben, want een dag later konden ze alweer volledig meetrainen en zag het er allemaal alweer wat anders uit. Het is voor ons zeker geen reden om paniekerig te doen. Maar als we iets kunnen verbeteren, zullen we dat zeker doen.”

„Een aantal dingen heb je niet in de hand. Als er een programma is samengesteld, waarbij je tussen wedstrijden maar twee dagen vrij bent, dan stapelt die vermoeidheid zich op. Dan moet je heel voorzichtig zijn, zeker met een aantal jongens dat niet gewend is aan een programma met twee wedstrijden per week. Dat zijn zulke kleine dingen. Er is geen reden om dingen anders te gaan doen.”

Peter Bosz nam het zoals gezegd op voor de artsen van PSV. Bosz kreeg de vraag gesteld of het terecht is dat er naar de medische staf wordt gewezen in een situatie van vele blessures.

“Dat vind ik grote onzin. Mijn ervaring is, dat meestal één keer per jaar zo’n discussie oplaait. Dat komt dan doordat er meer blessures zijn. Daar liggen vaak verschillende oorzaken aan ten grondslag. Daar moet je niet je ogen voor sluiten”, aldus Bosz, die in onderstaande video vooruitblikt op het duel in Volendam.


Vorig artikelDonyell Malen helpt Dortmund met twee doelpunten aan nieuwe zege
Volgend artikelZo kijkt men in Volendam naar PSV: ‘Als het bij 0-3 blijft hebben we het goed gedaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in