Home Nieuws Enige juiste conclusie komt van Bosz: ‘Grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd’

Enige juiste conclusie komt van Bosz: ‘Grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd’

765
0

PSV hield een verdiend punt over aan de uitwedstrijd op bezoek bij Racing Club de Lens. Er is dinsdagavond veel te doen over de verschillende analyses van de wedstrijd tegen de Franse club.

Menig journalist dan wel analist valt over de vele analyses die de ronde doen over de remise in de Noord-Franse stad. Trainer Peter Bosz geraakte na afloop nog net niet in een discussie met de verslaggever en vragensteller van Vtbl want Bosz verklaarde dat PSV de wedstrijd gecontroleerd heeft. Daarin heeft de coach natuurlijk groot gelijk. Als we de officiele wedstrijdstatistieken van de UEFA erbij nemen, is er ook geen andere analyse mogelijk dan de analyse van Peter Bosz.

Bosz is van mening dat PSV het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle had, en dat er meer in zat dan een gelijkspel. “Redelijk”, antwoordt Bosz bij Ziggo en Vtbl op de vraag wat hij van de prestatie van zijn ploeg vond.

“Je komt in deze ambiance, en daarin vind ik dat wij het grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd hebben. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd. De eerste helft schiet je op de paal en de tweede helft, vlak voor tijd, staat Vertessen alleen voor de keeper. Zij hebben ook niet veel kansen gehad. We hebben hier met durf gespeeld, hoog drukgezet en daar waar het mogelijk was onder hun druk uitgespeeld.”

“De echte sfeer heb je pas gezien net na die goal van Lens. Toen zag je het stadion in vuur en vlam. Toen waren zij duidelijk de bovenliggende partij. Daar moesten we even doorheen komen”, zei Bosz.

“Maar goed, ook dan leven we nog”, analyseert Bosz. “Zij hebben vijf punten, wij twee. Ze komen over veertien dagen naar ons toe. Dan moeten we winnen, dat is duidelijk.” Al met al is de oefenmeester tevreden over het niveau dat zijn spelers tot nu op de mat leggen in het miljardenbal. “Ik vind dat wij het niveau halen wat wij kunnen brengen. We hebben nog steeds kans om de Champions League te overwinteren.”


Vorig artikelBeelden onrust tijdens rust RC Lens – PSV, Franse ME grijpt in
Volgend artikelNegatieve Wesley Sneijder slaat de plank volledig mis: ‘Perpectief heb ik niet gezien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in