Home Nieuws Peter Bosz liet slechts vijftienjarige (!) PSV’er starten in oefenduel tegen Anderlecht

Peter Bosz liet slechts vijftienjarige (!) PSV’er starten in oefenduel tegen Anderlecht

4063
0

De eerste oefenwedstrijd is een feit na de eerste trainingsweek.

Daarmee is seizoen 2024-2025 officieel begonnen maar de focus van de meeste PSV’ers en voetbalminnend Nederland ligt toch nog op het Europese Kampioenschap in Duitsland. Oranje staat immers op de drempel van een groot succes.

Of je nu PSV, welke club anders, Feyenoord, Ajax of FC Twente aanhangt, dit Oranje lijkt toch best wel wat los te maken in het land. Echter kan het over een dag of drie compleet voorbij zijn mocht Oranje de halve finale van het matige Engeland alsnog verliezen.

Hoe dan ook wist de selectie van Peter Bosz het seizoen alvast aan te vangen en dus werd er zaterdagmiddag (officieus) afgetrapt voor het begin van het nieuwe seizoen. PSV nam het achter gesloten deuren op tegen Anderlecht en trad aan met slechts drie basisspelers van het afgelopen seizoen. Opvallend feit was dat de pas vijftienjarige (!) Fabian Merién mocht starten van Peter Bosz.

Merién tekende zo’n twee maanden geleden zijn eerste profcontract bij PSV. De centrale verdediger van de PSV Onder 16 ligt zodoende nog tot de zomer van 2027 vast. De op 26 september 2008 geboren speler maakt zaterdagmiddag op zeer jonge leeftijd zijn debuut voor PSV.

Merién stond tegen Anderlecht opgesteld als rechtsback. Matteo Dams (20) en Armando Obispo vormen het centrale duo, terwijl Mauro Júnior de linksback is. Walter Benítez staat overigens onder de lat.

Ook op het middenveld en aanval koos Bosz voor twee jonge spelers. Jevon Simons (18) staat (samen met Richard Ledezema en Guus Til) op het middenveld, terwijl Manuel Bahaty (16) in de voorhoede mag starten. Luuk de Jong en de teruggekeerde Jason van Duiven zijn de andere aanvallers. PSV verloor ondanks goed keeperswerk van Drommel en de nodige kansen op doelpunten toch met maar liefst 3-0 van het Belgische Anderlecht.


Vorig artikelTurkije is woest en haalt uit naar Xavi Simons én ‘dader’ Cody Gakpo
Volgend artikel2029 | ‘Hij zei dat ik gek zou zijn als ik niet zou komen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in