Home Nieuws Peter Bosz laat met Lyon zien hoe AS Monaco te verslaan is,...

Peter Bosz laat met Lyon zien hoe AS Monaco te verslaan is, Monaco straatlengte achter op PSG

393
0

AS Monaco is aanstaande donderdagavond tegenstander van PSV in het Philips Stadion.

De ploeg uit het vorstendom speelde dit weekend de uitwedstrijd in en tegen Lyon. Monaco is de tiende club van de Ligue 1 dit seizoen en speelt geen rol van betekenis. Monaco staat inmiddels een straatlengte achter op de koploper uit Parijs.


Olympique Lyonnais wist in eigen huis met 2-0 te winnen van AS Monaco, maar zo overtuigend als de uitslag was de wedstrijd niet. De ploeg van Peter Bosz had duidelijk het overwicht, maar wist lang niet tot scoren te komen. AS Monaco geldt als een stugge ploeg, die zeker wel weerstand bood aan Lyon.

Pas een kwartier voor tijd werd Léo Dubois door Monaco-verdediger Axel Disasi onderuitgehaald in het strafschopgebied. Karl Toko Ekambi benutte de strafschop en zette daarmee Lyon op voorsprong.

Bij AS Monaco werd Myron Boadu vlak voor die 1-0 ingebracht, maar ook hij kon het tij niet keren. In de laatste minuut van de verder weinig spannende wedstrijd zorgde Jason Denayer nog voor de 2-0.

Lyon klom met 16 punten over Monaco heen naar de zesde plaats. Monaco is inmiddels tiende met dertien punten achterstand op PSG.