Home Nieuws Peter Bosz kennende is ‘doodziek’ van tegendoelpunt FC Volendam

Peter Bosz kennende is ‘doodziek’ van tegendoelpunt FC Volendam

442
0

Enigszins worstelend pakte PSV alsnog de volle buit in het vissersdorp aan het IJsselmeer. Strijdend en vol energie spelend trachtte Volendam de insteek ‘niets geven is niets winnen, kracht bij te zetten.

Het felle en agressief startende FC Volendam kwam al zeer vroeg op voorsprong nadat de ploeg van Bosz niet helemaal juist anticipeerde op het aanvallende en brutale enthousiasme van de thuisclub. Laksheid, onoplettendheid dan wel afwachtendheid; het zal Bosz een zorg zijn maar de vroege 1-0 van de palingdorpbewoners kan niet anders dan voor irritatie gezorgd hebben bij trainer Bosz. Uiteraard, opnieuw een tegendoelpunt incasseren geeft geen enkele trainer een goed gevoel maar zeker niet de trainer die zijn ploeg maar weinig tegendoelpunten ziet incasseren.

Peter Bosz kennende is ondanks de dikke winstpartij doodziek van de vroege treffer. Een klein half jaar geleden bracht FC Volendam PSV ook al even in verlegenheid door in het Philips Stadion een tegentreffer uit een strafschop te scoren met nog niet heel veel speelminuten op het bord.

“Langzaam gaat het de goede kant op”, vertelde Bosz na afloop op de persconferentie in het Kras Stadion vlakbij de dijk in het vissersdorp. “Ik zei tegen de jongens: nu komen de maanden die het seizoen gaan bepalen. De maanden waarin we kampioen kunnen worden en nóg verder kunnen komen in de Champions League. Je moet nu langzaam naar je topvorm groeien. Volendam troefde ons af in de beginfase. Dat mag niet. Qua slordigheid viel het nog mee, maar we haalden niet het tempo dat nodig is om een tegenstander kapot te spelen. In de tweede helft lukte dat wel”, aldus de winnende trainer.

Uiteindelijk liep PSV uit naar 1-5 en dus geen zorgen voor Bosz rond en na FC Volendam – PSV. De vroege tegentreffer van FC Volendam bracht ook Bosz niet uit balans. Sporadisch kwam de coach zijn dug-out uit, in de wetenschap dat de ontstane schade als vanzelf gerepareerd zou gaan worden. Ook bij Bosz is het vertrouwen in eigen kunnen groot, liet de trainer tijdens én na afloop van FC Volendam – PSV zien.

“Het is fijn dat een aantal jongens weer minuten heeft kunnen maken. We zijn er nog niet, ook niet fysiek. Maar we zijn wel op de goede weg. En 1-5 is dan uiteindelijk ook wel een fijne uitslag. Dit was lekker’, aldus Peter Bosz na de afgetekende zege in het vissersdorp aan het IJsselmeer.


Vorig artikelTotaal verkeerde voorstelling van zaken VI over status Isaac Babadi
Volgend artikelOpmerkelijke uitspraak Babadi na Volendam – PSV roept discutabele vraagtekens op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in