Home Nieuws Peter Bosz kan zich vinden in woorden Perez: ‘De laatste weken speelt...

Peter Bosz kan zich vinden in woorden Perez: ‘De laatste weken speelt hij ongelooflijk!’

2828
0

Peter Bosz heeft complimenten over voor Olivier Boscagli.

De trainer van PSV genoot donderdagavond tijdens de 2-0 zege op sc Heerenveen van het spel van de Fransman. Dat Boscagli werd uitgeroepen tot Man of the Match vond Bosz niet meer dan logisch.

“De laatste weken vind ik Boscagli al ongelooflijk”, zei de oefenmeester na afloop voor de camera’s van ESPN. “Ik weet niet of Boscagli vandaag iets fout gedaan heeft.’

Kenneth Perez liet zich na de overwinning ook lovend uit over de centrumverdediger van PSV, die door de Deense analist als absolute uitblinker werd aangewezen. “Ik vond de passes van Boscagli vandaag echt heel erg mooi.”

“Achter alles dat hij deed zat een gedachte. Anders dan verdedigers die blind gaan schieten, zoals Van Aanholt. Boscagli kiest dan voor de pass, want dat is de betere optie”, aldus Perez.

In de ogen van Bosz had Heerenveen zeker toe kunnen slaan in Eindhoven. “Natuurlijk hadden wij de overhand en meer kansen, maar ik vond het bij ons openliggen. We hielden het niet compact. We dekten niet goed door en daardoor was de restverdediging niet goed georganiseerd. Daar hebben ze gelukkig geen gebruik van gemaakt. Het heeft lang 1-0 gestaan, daardoor heb ik als coach lang niet rustig op de bank gezeten.”

PSV opende na ruim een half uur de score via Guus Til, waarna Heerenveen lang in de wedstrijd bleef. Ricardo Pepi bepaalde als invaller in de 78ste minuut uiteindelijk de eindstand op 2-0.


Vorig artikelNeemt Bas Nijhuis vaker twee goede beslissingen op rij? ‘Bas was een beetje Oost-Indisch doof’
Volgend artikelVeerman blikt terug op pijnlijke beelden van zichzelf: ‘Verschrikkelijk, laat maar zien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in