Home Nieuws PSV al jaren ongeslagen in de Kuip, Bosz is verrast en geeft...

PSV al jaren ongeslagen in de Kuip, Bosz is verrast en geeft zijn spelers een groot compliment

2093
0

De ervaren trainer Peter Bosz staat met zijn ploeg voor een aantal belangrijke weken.

Allereerst wacht er een finale in de vorm van een wedstrijd waarin een prijs kan worden gewonnen. De Johan Cruijff Schaal mag van de drie beschikbare nationale prijzen de minst aansprekende zijn, de winnaar houdt er in ieder geval een goed gevoel aan over en het zilverwerk kan toch mooi in de prijzenkast worden bijgezet. PSV is bijna verzamelaar van de minst aansprekende prijs van de KNVB want het grossiert in overwinningen op Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Nu is het tegenwoordig niet meer zo heel lastig winnen van Ajax want het PSV van Ruud van Nistelrooij versloeg de Amsterdamse opponent afgelopen seizoen maar liefst vier keer en over de afgelopen 15 maanden bezien zelfs vijf keer. De KNVB Bekerfinale, de Johan Cruijff Schaal en de competitiewedstrijden werden in het voordeel van PSV beslecht.

Ook Roger Schmidt won met PSV de KNVB Beker door Ajax in de Kuip te verslaan. Hoe mooi en passend zou het zijn om nu ook Feyenoord eens aan de zegekar te binden in de Kuip, het stadion waar PSV al een aantal jaar op rij ongeslagen is.

PSV heet in de Kuip vaak niet zichzelf te zijn en vaak kopje onder te gaan, wat overigens louter op basis van kwaliteit gebeurd en deels een stukje geluk dan wel wedstrijdverloop als oorzaak heeft. Verliezen in de Kuip komt geenszins door de sfeer of iets dergelijks van die aard, hoewel dat PSV vaak wel wordt verweten. De laatste keer dat PSV in de Kuip een competitiewedstrijd verloor was in het seizoen 2020-2021. In januari 2021 verloor de ploeg van Roger Schmidt met 3-1 in de Kuip, waar het Feyenoord in die wedstrijd eigenlijk kansloos en heerste in het veldspel. Het liet de Rotterdammers wel drie keer door de defensie snijden.

Na deze nederlaag verloor PSV geen wedstrijd meer in de Kuip en was het zelfs twee keer zeer dicht bij een 1-2 overwinning. Een krankzinnige strafshop in de blessuretijd en een zondagsschot in de 109e minuut van de blessuretijd zorgde ervoor dat beide competitiewedstrijden in 2-2 wisten te eindigen. PSV versloeg afgelopen 1,5 jaar ook Ajax twee maal in de Kuip, wat tevens twee keer de winst van de KNVB-beker betekende. Kortom, de statistieken van bezoeken aan de Kuip worden beter en beter voor PSV.

Peter Bosz heeft in ieder geval alle vertrouwen in de winst aanstaande vrijdag. Bosz ziet dat zijn ploeg stappen voorwaarts maakt en zegt zelfs blij verrast te zijn na een maand trainen. Op de vraag wie er favoriet wist de coach dan ook kortaf te antwoorden, waarna enige uitleg volgde.

“Totaal niet interessant. Wat interessanter is, is hoe het tot nu toe gegaan is. Als ik naar mezelf kijk, ontleen ik daar heel veel vertrouwen aan. Ongeacht hoe die wedstrijd tegen Feyenoord gaat verlopen, weet ik dat wij een goed elftal hebben. Dat is misschien gek, omdat we pas zo kort bezig zijn, maar dat voel ik gewoon”, gaf Bosz zijn spelers een compliment.

Bosz ging verder en liet ook nog weten enigszins verrast te zijn door het niveau van de voorbereiding. De Apeldoorner nam een voorschot op een goed seizoen. “Ik heb heel veel voorbereidingen gedraaid waarin het niet liep en waarna het hele seizoen moeizaam was, omdat we vanaf het begin een heleboel dingen misten”, vervolgt Bosz. “Dat gevoel heb ik nu absoluut niet. We zijn nog niet compleet en toch heb ik een gevoel dat dit een goed seizoen gaat worden”, aldus een complimenteuze Peter Bosz.


Vorig artikelPeter Bosz geenszins onder de indruk van sfeer in de Kuip en geeft spelers boodschap mee
Volgend artikelOok Peter Bosz sneert naar José Mourinho: ‘Kijk uit wat je zegt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in