Home Nieuws Peter Bosz is tegenover de NOS duidelijk over ‘ballen de tribune in...

Peter Bosz is tegenover de NOS duidelijk over ‘ballen de tribune in jagen’: ‘Je gaat nu dingen door elkaar halen’

3002
0

Peter Bosz kijkt enorm uit naar de tweede wedstrijd van het tweeluik tussen PSV en Rangers FC. Woensdagavond om 21u trappen beide clubs. Bosz kan niet wachten om met PSV zijn opwachting te maken in de Champions League.

De trainer krijgt van alle kanten vele vragen op zich afgevuurd. Ook de NOS besloot een cameraploeg naar Eindhoven te sturen en besloot Bosz een aantal stellingen voor te leggen. Bosz werd gevraagd naar de fout van Sangaré en of de middenvelder die bal niet beter de tribune had kunnen intrappen. Bosz is niet zo van ballen de tribune injagen en dus gaf hij gevat antwoord op de vraag van Joep Schreuder van de NOS.

Hoe staat het met de druk in de selectie? Bosz wil niets weten van welke druk dan ook. De trainer is dan ook duidelijk in aanloop naar PSV-Rangers: wie de druk niet aankan en het niet geweldig vindt om die wedstrijd te spelen, kan beter niet actief zijn bij PSV. Bosz beseft wel dat het een beladen geheel gaat worden tegen Rangers.

In aanloop naar de heenwedstrijd in Glasgow zei Bosz al dat hij dit prachtige wedstrijden vindt om te spelen en te ervaren. Dat deed hij echter niet om welke vorm van druk dan ook weg te nemen bij zijn spelers. “Dit zijn toch de mooiste wedstrijden om te spelen? Dat is toch niet om druk weg te halen, maar dat is toch gewoon zo?”, krijgt Joep Schreuder van de NOS de wedervraag van Bosz. “Het gaat nu echt ergens om, je kunt de Champions League bereiken. Dat is toch mooi, om zo’n wedstrijd te mogen spelen?”

“Als je dat niet aankan en niet mooi vindt, moet je niet bij deze club spelen”, is Bosz duidelijk. Vervolgens komt Schreuder terug op de fout net voor rust van Ibrahim Sangaré. Kan dit niet gewoon voorkomen worden? Moet zo’n bal niet de tribunes ingeschoten worden bij een voorsprong? “Je gaat nu een heleboel dingen door elkaar halen”, zegt Bosz, die Schreuder uitlegt waarom de vraag niet gepast is.

“Wij stonden in niet met 1-0 voor en het was nog voor rust, dat Sangaré die fout maakte. Als jij dat soort dingen wil voorkomen moeten we vanaf het begin de ballen de tribune in jagen. Dat gaan we niet doen”, aldus Peter Bosz over een slotfase waarin eventueel een voorsprong moet worden verdedigd.


Vorig artikelUitmuntend spelende Olivier Boscagli traint weer mee maar is alsnog twijfelachtig voor woensdag
Volgend artikelBelgische internationals Vranckx en Debast willen alleen naar PSV, komst nieuwe centrale verdediger lijkt zeker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in