Home Nieuws ‘Peter Bosz, hij is de topkandidaat’, wordt er gezegd over de daadwerkelijke...

‘Peter Bosz, hij is de topkandidaat’, wordt er gezegd over de daadwerkelijke topkandidaat

19332
0

We kunnen er niet omheen. Er is immers altijd sprake van een aantal kandidaten wanneer er een nieuwe trainer wordt aangesteld. Er is ook altijd sprake van een topkandidaat.

Nogmaals, we kunnen er niet omheen want Apeldoorner Peter Bosz, voormalig teamgenoot van Marcel Brands bij RKC, is de topkandidaat voor de functie van hoofdtrainer bij PSV. In alle opzichten is de ervaren Bosz kandidaat nummer één voor PSV. Het verzorgde voetbal, de ervaring nationaal en internationaal. Kortom, een prima boegbeeld voor iedere club. Bosz geldt als vakman met een duidelijk tactisch plan.

De naam van Bosz lijkt dan ook bovenaan de meeste lijstjes te staan. Zo ook bij ESPN analist en commentator Mark van Rijswijk. “Ik denk wel dat PSV het bij Peter Bosz gaat zoeken”, zegt Van Rijswijk in Voetbalpraat van ESPN. “Hij is en vrij en, vanuit Nederlands perspectief, dé topkandidaat. Waarom hij niet al door Ajax benaderd is? Daar zit teveel oud zeer. Het kan zijn dat ze hem niet goed genoeg vinden, maar dan ben ik benieuwd waar ze dan bij uitkomen. Dat kan dan geen Nederlander zijn in ieder geval.”

De spelers van PSV worden ook onder de loep genomen: “Ik mag hopen dat ze komende zondag als de brandweer gaan, ja”, zegt Van Rijswijk over het duel tegen in Alkmaar. “Voor mij is de grootste vraag: ‘hoe zit het binnen de groep zelf?’ Daar heb je echt de verhalen dat een groep heeft geklaagd en dat een andere groep Van Nistelrooij heel erg waardeerde”, aldus Van Rijswijk.


Vorig artikelOok Phillip Cocu is kandidaat-trainer bij PSV, reactie Cocu: ‘Vragen naar PSV mag’
Volgend artikelEnthousiaste Ron Jans ziet het wel zitten PSV zondag te helpen: ‘Wij gaan ons echt niet sparen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in