Home Nieuws Peter Bosz geenszins onder de indruk van sfeer in de Kuip en...

Peter Bosz geenszins onder de indruk van sfeer in de Kuip en geeft spelers boodschap mee

2037
0

Het is wel duidelijk na een goede maand trainerschap van Peter Bosz bij PSV. PSV heeft een ervaren coach aangesteld, die niet zo snel uit zijn doen is aan wie je de vele jaren ervaring in de top van het voetbal kunt aflezen.

Bosz is ook niet bepaald een trainer die langdurig en steeds opnieuw en opnieuw langs e zijlijn zenuwachtig mee loopt met het spel, maar zo nu en dan corrigerend aanwijzingen dan wel tactische adviezen geeft. Zeker gaat dat weleens met stemverheffing maar overall bezien laat Bosz zien een rustige maar gedreven ervaren coach te zijn. Grote wedstrijden zijn de trainer uit Apeldoorn dan ook wel toevertrouwd.

Toch kan Bosz zo nu en dan zeker wel even uit zijn slof schieten. Met name de media kan er nog weleens van langs krijgen van de coach, die nu eenmaal het hart op de tong heeft en zegt wat hij zeggen wil. Ook hier voert ervaring weer de boventoon. Woensdagmiddag was het wel even weer zo ver want Bosz liet toch even weten wat hij van een bepaalde vraag vond. Kort gezegd: onzin.

Peter Bosz lijkt ook niet bepaald onder de indruk te zijn van Feyenoord als hij de kwaliteiten van zijn eigen ploeg er naast legt. Wel toont de trainer waardering voor het spel van Feyenoord en de prestaties van het afgelopen seizoen. Bosz heeft echter veel vertrouwen in zijn spelers en stelt vooraf al vast dat er karakter moet worden getoond in het stadion waar PSV vaak aan het korte eind trekt. De afgelopen twee seizoenen verloor PSV niet van Feyenoord in Rotterdam, waar de zeges beide keren eigenlijk voor het oprapen lagen. Ook won PSV twee bekerfinale op rij in de Rotterdamse Kuip.

Bosz vindt de vraag over wie vrijdagavond de favoriet in de Johan Cruijff-wedstrijd tussen PSV en Feyenoord is, ’totaal oninteressant’. Dat zei de trainer op de persconferentie van woensdagmiddag in Zeist in aanloop naar het duel in de Kuip.

“Dat vind ik zo’n onbelangrijke en rare vraag. Totaal oninteressant”, reageerde Bosz helder. “Totaal niet interessant. Wat interessanter is, is hoe het tot nu toe gegaan is. Als ik naar mezelf kijk, ontleen ik daar heel veel vertrouwen aan. Ongeacht hoe die wedstrijd tegen Feyenoord gaat verlopen, weet ik dat wij een goed elftal hebben. Dat is misschien gek, omdat we pas zo kort bezig zijn, maar dat voel ik gewoon”, klinkt het vol overtuiging en zijn spelers zelfvertrouwen gevend.

De trainer wil niets weten over de sfeer in de Kuip. “Ik heb tegen de spelers gezegd dat ze ballen moeten tonen en dat we gewoon ons eigen spel moeten durven spelen”, zei de coach over de boodschap die hij de spelers mee heeft gegeven.


Vorig artikelLuuk de Jong ziet duidelijke verschillen in aanpak Bosz en Van Nistelrooij: ‘Alles is nu op honderd procent’
Volgend artikelPSV al jaren ongeslagen in de Kuip, Bosz is verrast en geeft zijn spelers een groot compliment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in