Home Nieuws Peter Bosz geeft selectie vertrouwen en deelt hoopvolle berichten over versterkingen

Peter Bosz geeft selectie vertrouwen en deelt hoopvolle berichten over versterkingen

3655
0

Peter Bosz was na afloop van de winst op FC Eindhoven een tevreden trainer. De trainer die zijn spelsystemen hard aan het inslijpen is deze weken, wijst op een aantal belangrijke aspecten.

Er zijn namelijk weinig tot geen blessures ontstaan afgelopen veertien dagen, terwijl er toch diverse spelers meteen goed belast worden middels het spelen van een halve of meer dan halve wedstrijd. Tegenstander FC Eindhoven werd dan ook zeker serieus genomen, zagen de ruim 25000 fans op de tribune.

Het uitblijven van blessures mag een goede zaak genoemd worden gezien de lange voorgeschiedenis van blessures afgelopen jaren. Of PSV topfit aan het seizoen zal gaan beginnen, gaan we komende 14 tot 21 dagen kunnen aanschouwen. Weken van de waarheid, worden het wel genoemd; de weken die komen gaan. Welke spelers er aanstaande zondag in het Philips Stadion en de vrijdag erna in de Rotterdamse Kuip aan de aftrap zullen gaan staan, lijkt Bosz nog even in het midden te willen houden.

De trainer is druk in de weer met Earnie Stewart en Marcel Brands aangaande versterkingen. Bosz erkent dat PSV momenteel kijkt naar een aantal mogelijke versterkingen die in het bereik van de club liggen. Bosz benadrukt wel grotendeels tevreden met de selectie waarover hij nu beschikt. De trainer ziet vele positieve ontwikkelingen.

“Het is logisch dat we nog aan het kijken zijn naar een aantal versterkingen”, aldus Bosz op de persconferentie na afloop van de 3-1 zege van PSV op FC Eindhoven. “Maar de jongens die er nu zijn, zijn goed en hebben kwaliteit. Daar werk ik fijn mee. Ik vind dat we op de goede weg zijn”, vervolgde de trainer.

Bosz is er dan ook van overtuigd dat PSV klaar zal zijn voor Feyenoord en Sturm Graz. “Het is een ploeg die hard werkt, ook op de trainingen. We hebben elf dagen trainingskamp erop zitten. Daar hebben we genoeg kunnen praten. Ik zie dat ze bereid zijn om mee te gaan op de weg die we willen afleggen. Ik vind dat jongens daar stappen in maken”, zei de trainer na afloop, die tegelijkertijd ook ruimte hield voor verbeteringen.

En dus is Bosz ook kritisch op bepaalde facetten en onderdelen. “Dat alles nog niet perfect is, dat zie je ook. Ik ben doodziek van zo’n tegengoal. Dat mag nooit en is onnodig”, aldus Bosz, die daarmee doelt op de 2-1 van FC Eindhoven in de slotfase. Overigens kreeg PSV ook alle kansen op uitlopen richting 4 en 5-1.


Vorig artikelKritiek na winst op FC Eindhoven | Stemmingmakerij De Telegraaf: ‘PSV fans niet blij’
Volgend artikelPeter Bosz aan het woord | Ervaren coach legt uit waarom PSV klaar is voor de Champions League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in