Home Nieuws Peter Bosz deelt unieke data in voorbereiding op Lens na het spelen...

Peter Bosz deelt unieke data in voorbereiding op Lens na het spelen van een ‘oefenwedstrijd’

2141
0

Of Peter Bosz er niet van baalt dat er zo weinig weerstand en intensiteit bestaat in de Eredivisie. Die vraag kreeg de trainer gesteld na de uitbeurt in Almelo afgelopen zaterdag.

Het antwoord van Bosz was even logisch als vanzelfsprekend want de trainer gaf aan daar geen invloed te hebben. ‘Het is nu eenmaal een feit dat er in de Eredivisie minder weerstand is dan in Europa’, zei Bosz tegenover de verzamelde media in de perskamer van het stadion van Heracles. Maar de trainer zat op dat vlak alsnog niet achterover want Bosz gaf aan samen met zijn staf op trainingen juist meer weerstand te laten ontstaan.

De overgang naar het Champions League-niveau is groot te noemen. Maar de ploeg van Bosz kreeg het desondanks toch voor elkaar 26 doelpogingen te noteren tegen Sevilla in de thuiswedstrijd in het Philips Stadion. De technische staf onder leiding van Bosz houdt zich veel bezig met cijfers en statistieken. In die hoedanigheid trachtte de staf onder leiding van Bosz een aantal trainingen onder hoge weerstand aan te gaan. Volgens Bosz ontstonden daarbij bijzondere statistieken.

De staf regelde een onderlinge partij tussen de eerste selectie en een combinatie van jeugd, Jong PSV en de selecties van Onder 19 en Onder 18. De proef slaagde zei Bosz dinsdagmiddag op de persconferentie in het Philips Stadion.

‘Dat komt ook terug in de data die worden bijgehouden, begon Bosz. “Dat zit ’m met name in de hoge snelheidsmeters, de sprints. Dat is een groot verschil. Die wedstrijden zijn intenser. In de Champions League wordt meer gesprint, meer op hoge snelheid gelopen. Maar ik denk dat wij hebben laten zien dat we die intensiteit aankunnen”, aldus Bosz, die zich ook weer niet blind staart op de data.

De trainer legde het verder uit. “We moeten het niet overdrijven. Het is in de Champions League hoger, maar we hebben laatst een oefenwedstrijd gespeeld tegen onze jeugd, een combinatie van Jong PSV en de Onder 19 en Onder 18. In die wedstrijd bleken de data het hoogst van het hele seizoen. Toen we de cijfers zagen, dachten we eerst dat het niet klopte, maar het was een pittige wedstrijd waarin de jongens echt hun best hebben gedaan”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelMart van de Heuvel spreekt over zegereeks PSV: ‘Je loopt vroeg of laat tegen teleurstelling aan’
Volgend artikelJetro Willems geniet van het spel van PSV én van de PSV aanhang: ‘Ik heb toch wel mijn best gedaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in