Home Nieuws Peter Bosz adviseert Ajax Lozano naar Amsterdam te halen

Peter Bosz adviseert Ajax Lozano naar Amsterdam te halen

83
0

Peter Bosz is na zijn Ajax periode duidelijk blijven ‘hangen’ in een vorm van arrogantie. De momenteel werkloze trainer vindt namelijk dat zijn ex-werkgever Hirving Lozano naar de hoofdstad moet halen.

Bosz komt tot deze conclusie omdat bij een andere ex-werkgever hetzelfde gebeurde. Bayern München transfereerde afgelopen 10 jaar meermaals sterspelers van Dortmund naar München. Bosz is duidelijk niet op de hoogte van de begrotingstechnische zaken bij genoemde voetbalclubs.


Het is zelfs arrogant te noemen dat een club met een begroting die een procent of 10 hoger ligt dan die van de concurrent, de beste speler voor een miljoenenbedrag dan maar moet overnemen om de concurrent zwakker te maken. Het is ook arrogant te noemen om te denken dat een talentvolle aanvaller na twee jaar PSV de stap naar een club uit dezelfde beperkte competitie wenst te maken in plaats van naar een grotere competitie.

Bayern München en Borussia Dortmund liggen namelijk mijlenver uit elkaar qua begroting. De verschillen tussen Ajax en PSV zijn begrotingstechnisch veel minder groot dan de verschillen in Duitsland tussen Bayern en Dortmund. Daarbij lijkt een ieder te vergeten dat de Amsterdamse club miljoenen aan transfergelden incasseert maar aan de andere kant al seizoenen op rij ook miljoenen euro’s uitgeeft. De spaarpot in Amsterdam is ook niet oneindig.

“Er gaat minimaal tweehonderd miljoen euro bij Ajax binnenkomen. En dan? Gaan ze met dat geld spelers voor twintig of dertig miljoen aantrekken? Als ze dat doen, zal het salaris nog meer omhoog moeten, want dat heeft daar toch mee te maken”, zegt Bosz in Voetbal International. “Wat Ajax zou kunnen doen, is kiezen voor de aanpak van Bayern München. Als Ajax wil, kunnen ze straks vijftig miljoen voor een speler betalen, maar ik denk niet dat ze dat gaan doen. Wat ze wél kunnen doen, is bijvoorbeeld zeggen: We verkopen Neres en we gaan Lozano halen. Ze hebben met die aankopen afgelopen zomer, maar vooral ook met het verhogen van de salarissen, een signaal afgegeven.”

Bosz ziet dat in Nederland niemand aan de financiële slagkracht van Ajax kan tippen. “De volgende stap is de beste spelers bij PSV en Feyenoord weg te halen. Als je dat doet, word je er niet alleen zelf sterker van, je verzwakt ook je concurrent. Dan heb je de monopolie-positie in Nederland.”


Facebook Comments