Home Nieuws Peter Bosz blij met sterk spel jonge talenten, boze trainer baalt stevig...

Peter Bosz blij met sterk spel jonge talenten, boze trainer baalt stevig van ‘rare beslissing’ scheidsrechter

1291
0

Peter Bosz was na afloop van de oefenwedstrijd tegen FC Blau-Weiss Linz niet te spreken over de scheidsrechter.

PSV kreeg te maken met een rode kaart voor Jason van Duiven maar omdat het een oefenwedstrijd betrof, wilde Bosz de rode kaart ongedaan maken. Bosz verzocht om de officieuze verlenging met elf man te spelen na een rode kaart voor Jason van Duiven, maar de scheidsrechter besliste anders.

Het plan voor de wedstrijddag was als volgt. PSV trad zaterdag met twee teams aan, waardoor bijna iedereen een uur kon spelen. Van Duiven dacht in de slotfase van de reguliere speeltijd de 1-3 te maken, maar de scheidsrechter oordeelde dat hij te fel doorging op de keeper en gaf hem geel. Na felle protesten kreeg de spits zelfs zijn tweede gele kaart.

Bosz probeerde weer met elf spelers verder te spelen maar daar wilde de scheidsrechter niet aan. “Dat vond ik echt onzin”, zei Bosz tegenover het Eindhovens Dagblad. “Zelfs de coach van Linz wilde het officieuze deel van de wedstrijd graag met elf tegen elf spelen, omdat dat prettiger is om te oefenen. Wij hebben er maar het beste van gemaakt. Dit is iets wat je in een seizoen ook een keer kunt tegenkomen, dus in die zin is het misschien toch nuttig geweest.”

Verder was Bosz best tevreden over dat wat hij zag van met name enkele jonge spelers die zich goed lieten gelden. “Ik ben tevreden over een aantal dingen die ik heb gezien en ook omdat er dingen niet goed gingen, die we dus kunnen verbeteren. In de opbouw, maar zeker ook bij het onder druk zetten van de tegenstander hadden we moeite omdat de tegenstander bijvoorbeeld snel de lange bal speelde. Wij kwamen daardoor minder toe aan het zetten van druk”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelToekomst Xavi Simons in Parijs hangt af van situatie rond Mbappé en Neymar, meerdere clubs melden zich voor huur
Volgend artikelPSV in Oostenrijk | Trainingen in beeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in