Home Nieuws Bosz adviseert de media na ‘imago-vragen’: ‘Heb het een keer over voetbal...

Bosz adviseert de media na ‘imago-vragen’: ‘Heb het een keer over voetbal met hem’

1041
0

Peter Bosz krijgt deze week in Oostenrijk door verschillende media vele vragen op zich afgevuurd maar als het de trainer even niet bevalt, laat hij dat ook meteen merken.

Zo kreeg Milan van Dongen van ESPN even de wind flink van voren toen de verslaggever maar door bleef vragen over Xavi Simons. Bosz was het duidelijk zat en liet even horen wat hij van de vragen over Simons vond. ‘Dat heb ik al drie keer gezegd’, reageerde de trainer. Bosz heeft ook advies voor het vaderlandse journaille, wat massaal naar Oostenrijk is afgereisd.

Bosz werkt uiterst prettig en plezierig samen met Noa Lang maar beseft dat er ook andere vragen aan Lang worden gesteld. En dus gaf Bosz ongevraagd advies aan NOS-verslaggever Joep Schreuder. Bosz wil niets weten van een zogenaamd stempel of ander gedrag van Lang. Bosz ziet dat Lang erg goed in de groep ligt en veel meer in zijn mars heeft dan vragen over zijn imago beantwoorden.

“Doe dat een keer”, zegt Bosz. “Ik denk dat als je met hem over voetbal gaat praten, dat je verrast zult zijn. Lang is een liefhebber. Het is een jongen die hard traint en weet waar het om gaat. Maar dat mag ook wel met zijn leeftijd en omdat hij al bij Ajax en Club Brugge speelde. Laat je verrassen.”

Lang maakt vooralsnog een prima indruk op Bosz, die bekende even te zijn geschrokken toen de 24-jarige international op de eerste training meteen al geblesseerd leek te raken. “Maar hij gaf meteen op het veld al aan dat hij dit vaker had gehad. Geen paniek. Hij traint ook weer volle bak mee. Hij weet waar het om gaat, maar dat mag ook wel op die leeftijd en na zijn avonturen bij Ajax en Club Brugge.”

Op zijn allereerste training op de Herdgang vorige week maandag, viel Lang al binnen enkele minuten uit met een op het oog zware blessure. Uiteindelijk bleek dat de blessure meeviel, waardoor de aanvaller weer volledig meetraint met de selectie en geen beperkingen kent. “We schrokken natuurlijk even op de eerste training. Hij gaf meteen al aan dat hij het vaker heeft gehad en dat er geen paniek nodig was. Hij traint gelukkig weer volle bak mee.”


Vorig artikelBosz toont begrip: ‘Kan me voorstellen dat het voor hem schok was dat ik zijn trainer werd’
Volgend artikelNieuwe spits loopt over van ambitie, kan jonge Amerikaan Luuk de Jong dit seizoen al voorbijstreven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in