Home Nieuws Perspectief voor PSV op overwintering in Champions League na UEFA-selectie

Perspectief voor PSV op overwintering in Champions League na UEFA-selectie

1453
0

De UEFA verrichtte donderdagavond de jaarlijkse loting, die we inmiddels beter een heuse selectie kunnen noemen, voor de groepsfase van de Champions League.

De Europese voetbalbond en de clubs die vallen onder de UEFA zien het toernooi in de huidige opzet haar laatste editie ingaan. Zoals bekend gaat er volgend seizoen veel veranderen aan zowel de opzet, indeling en het prijzengeld. Wat echter nooit zal veranderen zijn de vele regels en bija wetten rondom een loting, die dus beter luister naar de naam ‘selectie’.

De UEFA houdt namelijk een heuse selectie onder alle deelnemende clubs door groepen clubs uit te sluiten van elkaar. Het heeft ondermeer van doen met marketing, bescherming van geplaatste clubs en meer allerlei interne regelgeving. Om de loting c.q. selectie te laten aanvangen wordt er eerst gedurende een minuut of zeven uitleg verschaft over alle do’s en don’ts. Een wir-war aan regels en zogenaamde speelcomputers zorgen ervoor dat alle ordentelijk verlopen kan.

PSV werd in groep B gekoppeld aan een tweetal oude bekenden. Arsenal en Sevilla gaan opnieuw de wegen kruisen in de race op weg naar overwintering in de Champions League. En overwintering is bepaald niet ondenkbaar te noemen voor dit PSV tegen deze tegenstanders, die in de Franse club RC Lens de groep compleet zagen worden.

Perspectief op overwintering zal voor de overige drie clubs in poule B ook de eerste reactie zijn geweest maar voor PSV geldt dat er veel zwaardere tegenstanders uit de koker hadden kunnen rollen. PSV versloeg zowel Arsenal als Sevilla in het Philips Stadion, waarbij met name Sevilla in Eindhoven goed weg kwam.


Vorig artikelBrentford biedt 40 miljoen euro | Johan Bakayoko op weg naar akkoord met Premier League-club
Volgend artikelPSV meldt zich voor Mexicaanse WK-ganger Montes | Espanyol-verdediger wil naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in