Home Nieuws Perspectief Luuk de Jong is aan het vertroebelen; Spaanse media kritisch

Perspectief Luuk de Jong is aan het vertroebelen; Spaanse media kritisch

2271
0

Luuk de Jong kan bij de aanhang van Sevilla niet meer stuk na een winnende treffer tegen Betis Sevilla én na zijn treffers in zowel de halve finale en finale van de Europa League.

Het kan verkeren in het voetbal want trainer Lopetegui denkt daar duidelijk anders over. Er moet in de top van het voetbal nu eenmaal constant worden gepresteerd en dat de beste kopper van Europa momenteel even niet. Zijn concurrent in de punt van de aanval daarentegen wel dus zit Luuk de Jong op de bank.


En dat is een grote tegenvaller voor de targetman, zien ook Spaanse media. De kranten in Spanje zijn kritisch op de spits waar nu eenmaal veel van verwacht wordt. De Spaanse kranten zien het perspectief van de Jong vertroebelen nu zijn concurrent wekelijks scoort.

‘Het had zijn seizoen moeten worden’, schrijft Marca. ‘Door zijn goede fase in augustus en in het begin van dit seizoen leek er een nieuwe De Jong op te staan.’

De voormalig PSV aanvoerder scoorde pas twee keer. Wel denkt Marca dat hij zaterdag de kans in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Leganés. ‘Het vuur dat De Jong in het begin van het seizoen aanwakkerde, is uit. Door de goals van En-Nesyri is de spits naar de bank gedegradeerd. De Jong laat zich te weinig zien. Niet met goals, maar ook niet met goede wedstrijden. De Jong heeft simpelweg goals nodig.’


Facebook Comments Box