Home Nieuws Pers wijst naar absolute uitblinker: ‘Geeft Van Nistelrooij geen andere keus’

Pers wijst naar absolute uitblinker: ‘Geeft Van Nistelrooij geen andere keus’

1139
0

Daags na de zege van PSV in Rotterdam wijzen de media eensgezind naar één enkele speler uit het elftal van Ruud van Nistelrooij.

Érick Gutiérrez is voor de Nederlandse pers de man van de wedstrijd. De Mexicaan maakte dinsdag indruk met zijn spel in de wedstrijd tegen Sparta. De middenvelder is niet altijd zeker van een basisplek, maar in Rotterdam kreeg hij de voorkeur boven Joey Veerman. De Mexicaan kan in ieder geval op lovende kritiek rekenen na zijn sterke optreden en wordt door de kranten gezien als sleutelspeler die nooit verzaakt. Meer dan in zijn eerste jaren bij PSV geldt de Mexicaan als strijder op het middenveld. Het spel van Gutiérrez is agressiever en dominanter te noemen dan in zijn eerste jaren in Eindhoven.

Het zorgt voor lovende kritieken van AD Sportwereld, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf. Volgens De Telegraaf is het spel van PSV duidelijk anders wanneer Gutiérrez niet speelt. “Niet voor het eerst dit seizoen bewees de kleine Mexicaan zijn waarde als cement tussen de stenen. De positioneel sterke Gutierrez won zijn duels en was ook betrouwbaar aan de bal. Het is al vaker opgemerkt dat zonder Gutierrez de organisatie bij PSV veel wankeler is. In dat verband is het opvallend te noemen dat hij bij vier van de vijf Eredivisie-duels waarin PSV dit seizoen puntenverlies leed geen basisspeler was.”

Ook het Algemeen Dagblad ziet geen andere mogelijkheid voor Ruud van Nistelrooij, dan dat hij Gutiérrez wel moet opstellen om resultaten te behalen. “Het lijkt erop dat hij ook de trainer geen andere keus geeft dan hem simpelweg op te stellen. Gutiérrez heeft zich tijdens zijn 4,5 jaar in Eindhoven ontwikkeld tot een verbinder en strijder en blijft ook regelmatig zijn kwaliteiten aan de bal etaleren. Tenslotte pikt hij regelmatig een belangrijk goaltje mee, bijvoorbeeld in de bekerfinale van vorig seizoen.”

Het Eindhovens Dagblad schrijft de overwinning ook deels voor aan Gutiérrez. Toch zien de kranten ook de andere kwaliteiten van de Mexicaan duidelijk naar voren komen. “Bij PSV werd dinsdagavond van Érick Gutiérrez verwacht dat hij strijdlust en organisatietalent zou inbrengen. Mede dankzij zijn sterke eerste helft ging PSV door in het bekertoernooi”, klinkt het.


Vorig artikelGutiérrez wordt opnieuw de hemel in geprezen: ‘Guti bij PSV, dat blijft toch een apart verhaal’
Volgend artikelBlunderende Drommel mag zich gelukkig prijzen bij PSV, steeds wordt doelman in bescherming genomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in