Home Nieuws Periode van oogst in aantocht? ‘Roger Schmidt gebruikt dit seizoen als een...

Periode van oogst in aantocht? ‘Roger Schmidt gebruikt dit seizoen als een testperiode’

4565
0

Roger Schmidt is bij PSV bezig aan project wat tijd kost. Er is echter een duidelijk plan waar Schmidt zich aan weet te houden.

Analist Aad de Mos voorziet een periode van oogsten naderen. De oud-trainer denkt dat Roger Schmidt dit seizoen gebruikt als een testperiode om daarna successen te kunnen gaan behalen.


De Mos geldt als een fan van Schmidt en vindt de Duitser vooruitstrevend in zijn werkwijze. De Mos denkt dat Schmidt allerlei zaken aan het testen en proberen is om vervolgens aan het einde van het seizoen te kunnen door selecteren. De periode van oogsten zou daarna moeten aanvangen. Aan tafel bij ZIGGO zei de Mos zondagavond dat hij geniet van PSV en het spel. “Ik kijk heel graag naar PSV dit seizoen”, was de Mos duidelijk tegen zijn tafelgenoten.

“Ik zal het je eerlijk zeggen en ik denk dat dit op weerstand zal stuiten, maar ik denk dat hij dit jaar als een soort oefenperiode gebruikt”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Het vele rouleren zou daarvan een voorbeeld zijn. “Dit is een laboratorium met alles erop en eraan, maar in het tweede en derde jaar moet het knallen worden. Met wat transfers erbij komende zomer moet het dan gaan gebeuren. Dat is vrij nieuw voor PSV, maar dit seizoen zie je ook al wel wat resultaat. Hij brengt bijvoorbeeld veel jonge spelers.”

De analist begrijpt Schmidt en de keuzes die hij maakt met PSV. “PSV speelt nu leuk en aanvallend voetbal. Ik geniet van hun spel, omdat het altijd vooruit is en gericht is op het creëren ven kansen. Dat is altijd spectaculair en dat resulteert ook in het weggeven van kansen. Als Feyenoord bijvoorbeeld 4 of 5 kansen krijgt, is dat omdat PSV die ruimte weggeeft”, analyseert de Haagse oud-trainer.