Home Nieuws Periode 2012 – 2023, Marcel Brands krijgt de complimenten, Danjuma was recent...

Periode 2012 – 2023, Marcel Brands krijgt de complimenten, Danjuma was recent dichtbij transfer naar PSV

4949
0

Met de aanstaande komst van Noa Lang naar PSV, vervalt de club bepaald niet uit een inmiddels vaste traditie.

Dat valt AD Sportwereld journalist en PSV-watcher Maarten Wijffels op. De journalist van de Rotterdamse krant ziet dat de transfer van Noa Lang in een rijtje spelers past die op een bepaald kruispunt in hun carriere kiezen voor PSV, om daarna weer de juiste stap voorwaarts naar een Europese topcompetitie te kunnen maken.

‘Ook Noa Lang past naadloos in het rijtje’, begint Wijffels, die meteen wijst naar Marcel Brands als sportieve architect van het geheel. Brands krijgt duidelijk de complimenten toebedeeld van Wijffels als het dat deel van het transferbeleid van de club gaat bezien over de periode 2012 tot en met heden. Wijffels wijst naar Jeffrey Bruma, Luuk de Jong, Marco van Ginkel, Donyell Malen en Karim Rekik, die allen via PSV weer een sprong naar diverse Europese clubs wisten te maken.

‘Architect van dit beleid is Marcel Brands, die er rond 2012 mee begon in Eindhoven. De huidige algemeen directeur had toen nog de rol van technisch directeur. PSV gooide recent bij meer spelers dan alleen Lang een lijntje uit. Neem bijvoorbeeld Arnaut Danjuma. Met hem was PSV afgelopen winter ver’, aldus Maarten Wijffels over de bijna gerealiseerde transfer van de destijds gewilde buitenspeler.

Bondscoach Ronald Koeman zag de 26-jarige aanvaller van Villarreal graag terugkeren naar de eredivisie, om zich via knooppunt Eindhoven weer in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal’, wijst Wijffels naar de huidige bondscoach.

PSV tast wel diep in de buidel met de aankopen Ricardo Pepi en Noa Lang. Naar verwachting betreft het geheel een aanvallende investering van bijna 25 miljoen euro. Dan is daar nog de situatie rond Ibrahim Sangaré, die in de belangstelling van grote en kapitaalkrachtige clubs. Op dit moment wordt er nog niet doorgepakt voor Sangaré. Zijn situatie is verre van complex want PSV heeft een vastgestelde transfersom van 37,5 miljoen euro in het contract staan van de Ivoriaan. Wel dient de club rekening te houden met een wellicht iets lagere transfersom gezien het sportief mindere laatste half jaar van de middenvelder.


Vorig artikelPSV betaalt 12,5 miljoen aan Brugge | PSV na bijna 25 miljoen euro transferuitgaven op zoek naar ’topverdediger’
Volgend artikelWacht PSV op miljoenentransfer van Sangaré om ’topverdediger’ te kunnen aantrekken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in