Home Nieuws Perfect Nederlands sprekende Michal Sadílek is ‘speciale plek’ PSV nog lang niet...

Perfect Nederlands sprekende Michal Sadílek is ‘speciale plek’ PSV nog lang niet vergeten

390
0

We schrijven het voorjaar van 2019. Mark van Bommel en PSV verdedigen een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax.

PSV treft als koploper de nummer twee in de Johan Cruijff Arena en weet dat bij een zege de landstitel zo goed als binnen is. De dagen vooraf gaat het over niets anders dat de wedstrijd tussen de nummers één en twee maar ook over de manier waarop PSV die voorsprong gaat verdedigen. Mark van Bommel kiest duidelijk voor een min of meer defensieve en verdedigende tactiek met als extra slot Michal Sadílek op het middenveld.

Van Bommel geldt als fan van Michal Sadílek, die hij zogezegd meenam vanuit de A1 naar de eerste selectie. Van Bommel herkent veel van zichzelf in het spel van middenvelder en breker Michal Sadílek. Het loopt faliekant mis die middag in de Johan Cruijff Arena. De details van die wedstrijd zijn pijnlijk te noemen maar zeer zwak keeperswerk van Jeroen Zoet en een pijnlijke maar totaal onnodige ingreep op de achterlijn van Daniel Schwaab op de Braziliaan Neres, vormden de basis van nederlaag én de weggegeven landstitel van 2019.

Of het ook de definitieve doorbraak van Michal Sadílek in de weg stond zullen we nooit weten maar feit is dat de Tjech later niet meer in het stuk voor wist te komen bij PSV. Heden ten dage is Michal Sadílek speler van FC Twente en de middenvelder bekleedt een prominente rol bij de club uit Enschede. Maar PSV heeft noga altijd een speciale plek in het hart van de middenvelder.

In gesprek met de NOS zegt Michal Sadílek: ‘PSV heeft een speciale plek in mij’. “Met ons publiek erachter zijn we echt enorm sterk”, zegt Sadílek. “We krijgen daar vertrouwen en een enorme boost van.”

De middenvelder is weer basisspeler na zware tijden. Sadílek kampte met fysieke ongemakken. Innitus, om precies te zijn. Wat is dat eigenlijk? “Dat is voor elke persoon anders”, begint Sadílek zijn uitleg in gesprek met de NOS. “Maar je hoort geluiden in een stille omgeving, kunt daardoor niet ontspannen en krijgt problemen met slapen. Bij mij klonk het alsof ik mijn hartslag en bloed hoorde suizen in mijn rechteroor. Ik ging me meer focussen op het geluid, waardoor het sterker en sterker werd.”

De fysieke problemen zijn inmiddels achter de rug. Een ademhalingstherapeut leerde hem over het belang van ademhalingsoefeningen, voedsel en slaappatronen. “Dat zorgde voor ontspanning mijn lichaam”, vertelt hij. “Dat was the main thing”, aldus de weer herstelde Sadílek in perfect Nederlands.


Vorig artikelWeer topfitte Noa Lang emotioneel tijdens gevoelig interview
Volgend artikelOp de burelen van Voetbal International geldt Joey Veerman als de beste passer van Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in