Home Nieuws Perez twijfelt over toekomst Luuk de Jong bij PSV

Perez twijfelt over toekomst Luuk de Jong bij PSV

1821
0

De analyse van PSV – Excelsior is voor Luuk de Jong geen prettige analyse, blijkt in het ESPN-programma Dit Was het Weekend.

Luuk de Jong stond op het scorebord maar daar bleef het wel bij wat zijn inbreng betrof. De spits werd gewisseld en daar vindt ESPN analist Kenneth Perez iets van. Perez was in het Philips Stadion aanwezig en zag dat het spel zonder Luuk de Jong niet minder werd.

Volgens Pérez was het geen toeval dat PSV aanvallend sterker was zonder de ervaren spits. ‘Luuk de Jong is een zeer, zeer waardevolle speler. Maar als hij daar staat, komt er geen dynamiek. Dan ga je dus de lange bal op hem spelen. Hij gaat natuurlijk niet diep lopen of dat soort dingen. Als je dynamiek wil hebben, heb je meer spelers nodig die lopen, breed en diep, ook om ruimte voor anderen te maken’, vindt Perez.

Perez twijfelt over het invullen van de spitspositie. ‘Ik weet ook niet of Fábio Silva daar wel de juiste man voor is, maar toen hij in de spits ging spelen, was er wél tempo. Toen waren er natuurlijk meer ruimtes, daarom is het ook wel een beetje oneerlijk. Maar ik kan me voorstellen dat PSV denkt: We willen heel graag gebruik maken van Luuk de Jong, maar willen we hem ook als onze absolute aanvalsleider? Of willen we hem als back-up hebben en gaan we op zoek naar een betere, meer dynamische eerste spits? Die vraag moeten ze stellen. Dan moet je wel eerst in gesprek met hem: kunnen we hem gebruiken als stand-in?’

Karim El Ahmadi was minder kritisch op de spits, die onlangs stopte als international van Oranje. ‘Als Luuk de Jong het hele seizoen fit was geweest, denk ik dat PSV echt wel zes, zeven of misschien wel negen punten meer had gehad. Het zou misschien wel goed zijn om een spits achter de hand te hebben, maar ik denk dat PSV ook volgend seizoen met Luuk de Jong echt nog wel kan spelen om het kampioenschap’, besloot de analist.


Vorig artikelMarciano Vink geniet én vreest: Xavi Simons naar Benfica, Napoli of Dortmund?
Volgend artikelJi-Sung Park in Eindhoven | ‘Vandaar dat hij hier was’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in