Home Nieuws Perez ondanks zege PSV uiterst kritisch: ‘Zet hem onder druk en hij...

Perez ondanks zege PSV uiterst kritisch: ‘Zet hem onder druk en hij raakt in paniek’

8424
0

Kenneth Perez vond PSV bij de winst op FC Utrecht (2-0) vooral in aanvallend opzicht overtuigen. Joey Veerman wist echter minder indruk te maken op de Deense analyticus.

Volgens Perez leed Veerman ‘veel te veel’ balverlies tegen de Domstedelingen. Hierdoor kon FC Utrecht meerdere malen gevaarlijk uitbreken. “Utrecht kreeg een aantal hele grote kansen, bijvoorbeeld voor Marouan Azarkan op het laatst”, zegt Perez bij ESPN. Ibrahim Sangaré leed knullig balverlies, waarna Azarkan besliste om niet breed te leggen op meerdere ploeggenoten en hard naast schoot.

Perez zag ook Anastasios Douvikas voor rust namens Utrecht grote kansen krijgen. “Het zit nog niet helemaal lekker bij PSV, maar goed, we zitten in de eerste wedstrijd. PSV wil aanvallen, en dat is leuk om naar te kijken, maar als je dan balverlies lijdt… Dan is dat een risico. Vandaag vond ik dat het middenveld veel te veel balverlies leed.”

“Dat gaat om Sangaré, maar ook Veerman…”, geeft Perez aan. “Veerman is écht goed als hij helemaal vrij is, maar zodra er druk op komt, dan raakt hij ook in lichtelijke paniek. Dan raakt hij echt heel veel ballen kwijt, dan moet je echt goed staan als ploeg. Dat is al langer gaande bij Veerman: als hij echt goed onder druk wordt gezet, dan heeft hij niet de versnelling die Frenkie de Jong bijvoorbeeld heeft.”


Vorig artikelBosz ergert zich aan basiself na winst op Utrecht, maar looft één specifieke PSV’er
Volgend artikelKomt Wijnaldum opnieuw in beeld? ‘PSV zou wel een oplossing voor Georginio Wijnaldum zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in