Home Nieuws Perez licht ‘grappige PSV’er die niet zo heel goed kan voetballen’ uit...

Perez licht ‘grappige PSV’er die niet zo heel goed kan voetballen’ uit in gewonnen topper

7832
0

PSV heeft Ajax zondag tijdens de topper in de Eredivisie aan de kant gezet door een goed strijdplan en op inzet, zo stelt Kenneth Perez. Volgens de analyticus was vooral het optreden van Guus Til veelzeggend.

“Het grootste verschil tussen PSV en Ajax? Plan en inzet”, zei Perez in het programma Dit was het Weekend bij ESPN. Hij zag dat de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij elk doelpunt vierde als een doelpunt. “PSV heeft de tekortkomingen van Ajax ingezien en tegen elkaar gezegd: ‘Oké, als wij vandaag een kans willen maken, dan moeten we heel veel in de duels komen en heel duelkrachtig zijn’. Dat mondde ook uit in juichen bij gewonnen duels. Dit hebben we gezien bij Tunesië op het WK en ook bij Manchester United. Dat als er een tackle wordt gemaakt ze ook gaan juichen. Dat is ook een teken van zwakte, omdat je voetballend niet heel lekker speelt, je in een moeilijke fase zit en dat dus nodig hebt.”

Perez licht onder meer het optreden van Til uit. Kenneth Taylor kreeg na ruim een half uur op de klok de eerste serieuze mogelijkheid namens Ajax, echter zette Til hem net de voet dwars op het moment dat hij af wilde drukken. “Til is een beetje onderbelicht. Hij is een grappige speler. Hij kan niet zo heel goed voetballen, maar wel rennen, vechten en dat soort dingen. Hier is hij Taylor eigenlijk kwijt, maar doordat hij even aanzet, voorkomt hij wel een doelpunt. Dat is zó belangrijk. Dat vond ik de grootste kracht en het grootste pluspunt van PSV vandaag”, aldus Perez.


Vorig artikelVoetbal International ziet drie uitblinkers bij PSV na klinkende zege op Ajax
Volgend artikelVan Nistelrooij onder de indruk van reactie Sangaré, Heitinga ziet ‘andere’ wedstrijd: ‘Er gebeurde iets’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in