Home Nieuws Perez kritisch: ‘Ik hoop voor hem dat dit klopt, anders moeten ze...

Perez kritisch: ‘Ik hoop voor hem dat dit klopt, anders moeten ze hem schorsen’

25644
0

De wedstrijd tussen PSV en Willem II begon meteen discutabel. Al na een enkele minuut stond Willem II achter met 1-0. Het draait allemaal om een moment rond de later geblesseerd uitgevallen Carlos Vinícius.

Het moment net na de aftrap leidde tot veel commotie bij tegenstander Willem II. Tot ver na de wedstrijd ging het over de openingsfase in het Philips Stadion. Willem II trainer Kevin Hofland was al meteen kritisch op scheidsrechter Kamphuis maar dat ging gedurende de gehele zondagavond verder. Ook analist Kenneth Perez begrijpt niet waarom de 1-0 van PSV tegen Willem II niet werd afgekeurd.

Perez start zijn relaas zoals ook Hofland dat deed. Iedereen kon zien dat Carlos Vinícius in de aanloop naar de goal buitenspel stond en de bal teruglegde, maar volgens scheidsrechter Jochem Kamphuis beïnvloedde die actie het uiteindelijke doelpunt niet. De leidsman krijgt veel kritiek en blijft voet bij stuk houden.

Daar begrijpt Perez namens ESPN helemaal niets van. “Willem II had daar gewoon de bal moeten hebben”, begint de Deen tijdens Dit Was Het Weekend op ESPN. “De scheidsrechter zegt dat de bal terug wordt gelegd en dan pas verder gaat, alsof er dan iets nieuws ontstaat”, zegt Perez. “De grensrechter hoort te vlaggen en zou moeten zien dat het hier buitenspel is. Dat is Kamphuis zijn schuld niet, want als de grensrechter vlagt is er niks aan de hand.”

De uitleg na afloop riep bij Perez nog meer vragen op. “Hij zegt dat deze situatie geen invloed heeft op de goal, maar dat is niet zo. Ik hoop voor hem dat het klopt wat hij zegt, want als dat niet zo is moet hij geschorst worden. Je kan niet zomaar iets verzinnen”, aldus een kritische ESPN analist over de vroege 1-0.


Facebook Comments Box