Home Nieuws Perez kraakt PSV middenveld en in het bijzonder Joey Veerman af |...

Perez kraakt PSV middenveld en in het bijzonder Joey Veerman af | Tegengeluid: ‘Het Joey Veerman-dilemma’

3013
0

Kenneth Perez heeft geen hoge pet op van het middenveld van PSV. Dat zei de analist bij ESPN naar aanleiding van zijn analyse van PSV – FC Utrecht.

Perez was de analist van dienst bij PSV – FC Utrecht en dat betekende een aantal kritische blikken van de Deense analist, die vooral niet te spreken is over Joey Veerman. De middenvelder uit Volendam wordt door Perez dan ook stevig aangepakt. Volgens de ESPN analist verloor Veerman veel te vaak de bal en komt dat ondermeer omdat hij onder druk gezet wordt en dan niet de juiste voorzetting toepast en over onvoldoende handelingssnelheid beschikt.

Volgens Perez verloor Veerman meer dan tien keer de bal. Perez schat PSV dit seizoen hoog in, begon hij zijn analyse van het elftal van Peter Bosz. Perez staaft zijn visie met wedstrijdstatistieken. ‘Ik schat PSV dit seizoen echt hoog in. PSV verstuurde tegen FC Utrecht meer dan 400 passes op de helft tegenstander. Dat gebeurde vorig seizoen maar twee keer’, begon Perez, om vervolgens meteen naar Joey Veerman te wijzen, die door de ogen van Perez te vaak balverlies lijdt.

Perez ziet dat Veerman niet de juiste versnelling vindt als hij aan de bal en dat hij bij druk zetten van de tegenstander onvoldoende voetballend vermogen bezit. Perez ziet dat Sangaré dat niet kan aanvullen en dus is de Deense analist erg kritisch op het middenveld van de ploeg van Peter Bosz.

Zoals altijd is er ook een tegengeluid. Zo denkt analist Pieter Zwart van Voetbal International dat Veerman wel degelijk goed bezig is. Waar Perez wijst op het vele balverlies van Veerman, wijst Zwart juist naar andere statistieken en cijfers.

Zwart is juist erg complimenteus voor Veerman. “In de praktijk krijgt Veerman de ruimte om zijn intuïtie te volgen. Dat betekent in zijn geval dat hij opduikt waar de bal is. Dat kan op een controlerende positie naast Sangaré zijn, maar hij meldt zich net zo makkelijk in de laatste lijn om vanuit daar het spel te verdelen.”

De middenvelder is erg moeilijk te bestrijden en te bespelen, vindt Zwart. “Tegenstanders staan door de pendelende rol van Veerman voor lastige vraagstukken”, zegt Zwart. “Stappen ze door – zoals Mats Wieffer tegen PSV frequent probeert – dan krijgt Noa Lang de kans om tussen de linies vrij te komen in de zone die dan vrijkomt.”

Zwart denkt dat Veerman voor veel chaos in de Eredivisie zal zorgen. “Voor tegenstanders van PSV dit seizoen schetst deze wedstrijd daarmee het grote Joey Veerman-dilemma. Blijf je in de zone staan, dan zal hij het spel naar zich toetrekken en kan PSV via hem het balbezit domineren. Dek je wel door, dan opent dit ruimtes voor andere spelers van de Eindhovenaren. Aan trainers van tegenstanders de taak om een oplossing te vinden”, aldus Zwart, die Veerman complimenten maakt en denkt dat tegenstanders met een zogenaamd ‘Joey Veerman-dilemma’ te maken krijgen.


Vorig artikelVerwachte opstelling in Graz: Lang op de bank, Vertessen start en Saibari voor Babadi
Volgend artikelMarco van Basten is Xavi Simons allang vergeten: ‘Ik vind hem al veel beter dan Simons’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in