Home Nieuws Perez geniet elke wedstrijd van PSV maar baalt van punt tegen Sevilla:...

Perez geniet elke wedstrijd van PSV maar baalt van punt tegen Sevilla: ‘PSV one-trick pony’

845
0

Kenneth Perez steekt niet onder stoelen of banken wat hij van het spel van de ploeg van Peter Bosz vindt. De Deense analist is lyrisch over het spel van PSV.

Naar eigen zeggen gaat Perez er iedere wedstrijd goed voor zitten. De ESPN-analist weet inmiddels wat de ploeg van Bosz de kijkers en de PSV-fans voor gaat schotelen en daar wordt Perez blij van. Voor de Deen is op nog geen derde van de competitie al een uitgemaakte zaak.

De titelstrijd in de Eredivisie gaat tussen PSV en Feyenoord, is Perez van mening. De analist is benieuwd naar de eerstvolgende onderlinge confrontatie tussen beide clubs. Tot dusver was de enige krachtmeting tussen PSV en Feyenoord in augustus tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV won in een wedstrijd waarin het 69% balbezit had toen met 1-0 door een treffer van Noa Lang. De titelstrijd kan lang en uitputtend worden maar Perez vindt het lastig te zeggen wie aan het langste eind gaat trekken.

“Ik vind dat PSV individueel betere spelers heeft. Die echt wedstrijden kunnen beslissen, ook als ze niet in de wedstrijd zitten. Dat heeft Feyenoord minder, maar ik vind Feyenoord tactisch beter dan PSV”, zegt de Deen bij Dit was het Weekend van ESPN. “Ik vond Feyenoord tegen Atlético tactisch uitmuntend. Ik heb het gevoel dat de spelers fantastisch voorbereid zijn op alles”, zegt hij over Arne Slot.

De oud-speler van AZ, Ajax én PSV wijst op het grote verschil tussen de twee topclubs. “PSV is, en dat is misschien niet leuk om te zeggen, een one-trick pony. Bij PSV is het: wij kunnen op één manier spelen, doen het op die manier en dan moet het maar goed zijn. Als we niet goed zijn, dan gokken we er maar op dat iemand de wedstrijd beslist. Ik denk dat Feyenoord zich tactisch beter kan wapenen tegen betere tegenstanders.”

Perez wijst naar het Champions League-duel van PSV tegen Sevilla, waarin PSV afstand had moeten nemen van de ploeg die niet zoveel indruk maakt. “Dan verwacht ik toch net iets meer tegen een middenmoter uit Spanje. Maar als je het hebt over de competitie: ik denk dat de punten die Feyenoord aan het begin verloor, heel duur kunnen zijn.”

PSV en Feyenoord treffen elkaar op 3 december in de Rotterdamse Kuip voor de eerste onderlinge competitiewedstrijd. Het verschil op de ranglijst bedraagt op dit moment vier punten. PSV heeft een iets beter doelsaldo dan Feyenoord.


Vorig artikelDest, Tillman en Pepi timmeren hard aan de weg met Team USA, Bosz baalt voor Pepi
Volgend artikelMarciano Vink geniet van indrukwekkend PSV: ‘Prachtige combinaties’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in