Home Nieuws Analist Kenneth Perez gaat veel te ver in zijn analyse over Xavi...

Analist Kenneth Perez gaat veel te ver in zijn analyse over Xavi Simons: ‘Is best wel vermoeiend om naar te kijken’

3180
0

Kenneth Perez geeft hoog op van Xavi Simons maar slaat zondagavond door in zijn manier van becommentariëren. Perez gebruikt bewoordingen die een analist onwaardig zijn.

Geen enkele analist heeft het recht een willekeurig individu te beoordelen op het uiterlijk en/of uiterlijk vertoon. De ESPN analist kan genieten van Xavi Simons, maar stoort zich naar eigen zeggen ook aan ‘het jankgezicht’ dat Simons regelmatig zou weten te vertonen. Het is een respectloze conclusie te noemen, maar daarover later meer.

PSV slaagde er zondagmiddag tegen sc Heerenveen uiteindelijk in om een punt uit het vuur te slepen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij keek in de slotfase nog tegen een 1-3 achterstand aan. Dankzij late treffers van Luuk de Jong en Simons eindigde het duel in 3-3. “Dat is dit seizoen wel de kracht van PSV geweest”, zegt Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. “Ondanks het matige spel, knokken ze zich op mentaliteit toch terug in wedstrijden.”

Perez licht Simons als voorbeeld uit. “Het is heel vaak Xavi Simons die een ongelooflijke honger heeft en wil gewoon. Dat gaat ook gepaard met dat jankgezicht de hele tijd, wat best wel vermoeiend is om naar te kijken. Je hoeft je toch niet elke keer aan te stellen bij elke arbitrale beslissing”, haalt Perez uit.

Simons speelde wel een belangrijke rol bij de 3-3. Door het opjagen van Jeffrey Bruma verdiende hij een strafschop.

Simons tikte de bal voor de voeten van Bruma weg en werd vervolgens aangetikt. Simons schoot vervolgens zelf van elf meter raak. “Hij wint een strafschop door door te zetten, sneller op de voeten te zijn en ten koste van alles de bal te willen hebben”, aldus Perez. Kees Luijckx is het met zijn collega-analist eens. “Dat jankgezicht vind ik ook heel irritant om te zien, maar hij is zo’n emotionele speler. Dan denk ik: iedereen valt erover, als jonge jongen moet je daar dan opletten. Leer hier van.”


Vorig artikelAnalyse | ESPN ziet lichtpuntje Luuk de Jong bij remise: ‘Dit is bijna kunst’
Volgend artikelDonyell Malen heeft groot aandeel in naderende landstitel met Borussia Dortmund, BVB bijna kampioen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in