Home Nieuws Pepi is ‘revelatie en ontdekking van de Eredivisie’ | Grote belofte Amerikaans...

Pepi is ‘revelatie en ontdekking van de Eredivisie’ | Grote belofte Amerikaans voetbal

1346
0

PSV heeft de nieuwe nummer negen definitief binnen. Hoewel de contracten nog te dienen worden ondertekent, zijn Augsburg en PSV rond over de transfersom voor Ricardo Pepi.

AD Sportwereld en Voetbal International weten wel raad met het aanduiden en verkondigen van de komst van Ricardo Pepi naar PSV. Beide media denken dat PSV een toptalent heeft aangekocht met veel potentie voor de toekomst. AD Sportwereld duidt Pepi aan als Eredivisie-ontdekking van het voorbije seizoen en weekblad Voetbal International omschrijft Pepi als Eredivisie-revalatie van het afgelopen seizoen.

Het zijn nogal vleiende teksten en omschrijvingen over de nog jonge en onervaren spits van Team USA. Er zijn ook genoeg voetbalfans wie de jongeling afgelopen seizoen bij FC Groningen eigenlijk helemaal niet zo zagen uitblinken. Wel staat vast dat Ricardo Pepi een grote belofte te noemen is. Technisch directeur Earnie Stewart zag de opkomst van de jonge voetbalster al een paar jaar geleden op zich afkomen.

Team USA werd zijn bestemming, waar hij echter ook voor Mexico had kunnen kiezen. Het werd de Verenigde Staten. Voor dat land heeft hij inmiddels vijftien interlands gespeeld, waarin hij zevenmaal doel trof. En dat moge puike cijfers worden genoemd voor een jonge aanvaller zonder veel internationale ervaring.

De aanstaande PSV-spits is opgeleid door MLS-club FC Dallas en debuteerde reeds vier jaar geleden op slechts 16-jarige leeftijd in een wedstrijd tegen FC Toronto als invaller voor de Texaanse club. Na 59 wedstrijden voor FC Dallas, waarin hij zestienmaal doel trof, werd Pepi in januari 2022 voor 16,3 miljoen euro verkocht aan Bundesliga-club FC Augsburg. Daar liep het allemaal minder gesmeerd dan vooraf gedacht en ontstonden er al snel haarscheurtjes op het persoonlijke vlak. De spits kon niet aarden, vertrok naar Groningen en wilde al snel weinig tot niets meer met Augsburg te maken hebben. De weerstand vanuit Pepi en zijn zaakwaarnemer richting Augsburg waren opvallend fel te noemen.

In Groningen wist Pepi zich ondanks de troosteloze laatste plaats en degradatie met de Groningers, wel te onderscheiden. Pepi wist zich in de kijker te spelen bij PSV, dat in hem de spits ziet die de komende jaren voor productiviteit moet gaan zorgen. Als beweeglijke nummer 9 die veel energie brengt, past Pepi goed in het voetbal dat Peter Bosz wil gaan spelen.


Vorig artikelPOLL | Wat betekent de komst van Ricardo Pepi naar PSV voor Luuk de Jong?
Volgend artikelAdil Ramzi in de belangstelling van Marokkaanse clubs én Marokkaanse bond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in