Home Nieuws Patrick van Aanholt wilde al jaren achtereen terug naar PSV: ‘Met die...

Patrick van Aanholt wilde al jaren achtereen terug naar PSV: ‘Met die schaal in mijn handen staan’

1604
0

Patrick van Aanholt is officieel nog contractspeler van de Turkse topclub Galatasaray maar zal daar normaal gesproken niet meer terugkeren naar Istanbul.

PSV en Galatasaray zijn een maand of 9 geleden een huurovereenkomst aangegaan voor anderhalf seizoen, inclusief een koopoptie om Van Aanholt definitief over te nemen van Galatasaray. De Turkse club verloor twee jaar geleden nog twee keer van PSV in de voorronde van de Champions League. Van Aanholt bleek toen nog niet speelgerechtigd te zijn voor Galatasaray maar zag tegelijk dat PSV met name in Eindhoven geen partij was voor de ploeg van Terim.

Heden ten dage is Van Aanholt dan eindelijk contractspeler van PSV. Een wens die al jaren in het hoofd van de verdediger zat. Van Aanholt is vastberaden om prijzen te pakken met de club waar hij ook is opgeleid. Met de winterse terugkeer naar PSV, zag de Bosschenaar een wens in vervulling gaan.

Van Aanholt doorliep tussen 2005 en 2007 de jeugdopleiding van PSV, waarna hij naar Chelsea trok. Toen hij afgelopen winter omwille van de zogenaamde buitenlander-regel minder aan spelen toe kwam bij Galatasaray, stuurde hij aan op een terugkeer naar Nederland en naar PSV.

“Ik wilde al een paar keer vaker terug, maar telkens klopte het hele pakketje dan niet. Of het was te duur, of er was niemand nodig. Dit was de ultieme kans en ik denk dat God het zo met me gepland heeft. Daar geloof ik in, dat alles een reden heeft”, zegt de Brabander tegen het Eindhovens Dagblad.

Het Nederlands elftal dan. Is dat nog een optie voor Van Aanholt? De inmiddels 33-jarige Van Aanholt ziet dat de concurrenten op die positie te verslaan zijn als het gaat over kansen op een basisplaats. Hoe staat Van Aanholt daar tegenover?

“Als ik nog word opgeroepen, kan ik erover nadenken. We staan met PSV nu voor belangrijke dingen, met ook Champions League-voetbal. Dat is na een EK of WK toch de belangrijkste reeks wedstrijden waarin je kunt spelen”, zegt hij. “Met PSV nog een keer deze stap maken, is voor mij een droom. De laatste keer Champions League was voor mij in 2010, kun je nagaan”, zegt de back, die zijn eigenlijke werkgever dit seizoen ook zag terugkeren in de Champions League.

Van Aanholt richt zich na de winst van de KNVB-Beker de Johan Cruijff Schaal nu toch echt op de landstitel. “De trainer heeft ons zo fit gemaakt dat we ons systeem kunnen spelen, maar het kan en moet nog beter. Als dat lukt en we de focus kunnen houden op elke wedstrijd, ja, dan wil ik weleens met die schaal in handen staan”, aldus Van Aanholt, die een goede band met Peter Bosz weet te onderhouden en de trainer tussen de regels door een groot compliment maakt wat de fitheid van de selectie aangaat.


Vorig artikelBelgische media volgen ontwikkeling Bakayoko op de voet en wijzen naar Belgische clubs: ‘Opeens was daar PSV’
Volgend artikelOpmerkelijk: Stijn Spierings terug naar Toulouse | ‘Hij vertraagt het spel steeds’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in