Home Nieuws Patrick van Aanholt twijfelde over zijn contract toen PSV Galatasaray compleet wegspeelde

Patrick van Aanholt twijfelde over zijn contract toen PSV Galatasaray compleet wegspeelde

8072
0

Patrick van Aanholt is inmiddels een meer dan gewaardeerde kracht én sterkhouder voor PSV. naar volle tevredenheid gingen PSV en Van Aanholt enkele maanden geleden een samenwerking aan die naar meer smaakt.

Sterker nog, na enkele weken werd al besloten dat Patrick van Aanholt na dit seizoen ook nog voor PSV speelt. Van Aanholt werd zoals verwacht meteen basisspeler en speelt een belangrijke rol in de verdediging van het elftal van Ruud van Nistelrooij.

De vleugelverdediger stond al eerder in de belangstelling van PSV, maar koos destijds voor het Turkse Galatasaray. De club die PSV trof in het Philips Stadion in de voorrondes van de Champions League. Het werd een totale vernedering voor de Turkse club, waar Van Aanholt op dat moment nog niet was aangesloten. In gesprek met de PSV Supporter vertelt Van Aanholt wat die bewuste 5-1 met hem deed.

“We hadden die zomer net het EK achter de rug, ik was transfervrij nadat mijn contract afliep bij Crystal Palace”, vertelt Van Aanholt aan De PSV-Supporter. “Mijn vrouw en ik hadden Engeland wel gezien en ik wilde ook wel weer iets anders na zoveel jaren in de Premier League te hebben gespeeld. Er hadden veel clubs interesse, maar mijn vrouw en ik maakten de keuze voor Galatasaray, niet alleen vanwege de club maar vooral ook vanwege de stad.”

“Istanbul, dat wilden we een keer meegemaakt hebben, om in zo’n wereldstad te kunnen wonen en leven”, vervolgt de vleugelverdediger. “Om die lifestyle een keer mee te maken. Natuurlijk, ik was op vakantie toen PSV hier thuis tegen Galatasaray met indrukwekkende cijfers compleet wegspeelde maar die wedstrijd heb ik op de bank in Alicante gekeken”, aldus Patrick van Aanholt.

“Daarna heb ik wel even contact met mijn zaakwaarnemer, ja”, lacht Van Aanholt. “Of hij de wedstrijd ook gekeken had en of dit dan wel de juiste keuze was. Vervolgens veel over en weer geappt met Ryan Babel die ik kende van Oranje en daar ook speelde en toen ik uiteindelijk persoonlijk met Fatih Terim sprak, was ik snel verkocht. Wat een geweldige trainer, ongelofelijk.”

“Daarnaast waren ze al enkele jaren nadrukkelijk geïnteresseerd. Dus dat maakte mijn keuze uiteindelijk wel wat makkelijker. Verder zijn de fans van Galatasaray natuurlijk ook bekend vanwege hun passie voor de club, het was mooi om dat aan den lijve te ondervinden door voor de club te spelen”, aldus Van Aanholt.


Vorig artikelMoet PSV verliezen van AZ om Ajax dwars te zitten? Bjorn van der Doelen geeft een duidelijk antwoord
Volgend artikelStem op de POLL | PSV wordt in verband gebracht met Sydney van Hooijdonk en Noa Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in